HARESTUA: Damelaget til Harestua IL bordtennis var langt unna poeng, men én seier, to sett og flere poeng mot et av Norges beste damelag er bra for selvtilliten.

Oslolaget Fokus BTK, anført av landslagsspiller Marte Grutle Aasebø, taklet favorittstempelet og vant fortjent 6–1.


Likevel fikk harestuajentene en positiv opplevelse fra den første damekampen på øverste nivå i egen hall.


Det startet veldig lovende med seier til spillende trener Sara Staberg og settseier til Mina Moger over Kristin Eng. Sistnevnte vant til slutt 3-1, men Mina var fornøyd.

Inspirerende

– Jeg hadde ikke trodd at jeg skulle ta ett sett mot en så god spiller, men jeg hadde fin flyt i det første settet. Det ble to tøffe kamper, men samtidig morsomt. Det er veldig inspirerende å møte de beste spillerne i Norge, sier Moger.


Også Karianne Gustavsen og Emma Gustavsen Rolfsnes fikk prøve seg i kamper. Karianne vant ett sett i sine to kamper, mens Sistnevnte fikk prøve seg i doble med spillende trener Sara Staberg.
Hun har spilt flere sesonger på toppnivå i Sverige og Norge, og merker at hun ikke trener like mye og hardt som før.

Spilt på toppnivå


– Vi møter spillere som trener hver dag og satser veldig hardt på bordtennis. Da kommer man veldig fort på defensiven, sier 24-åringen. Hun tror det er viktig for klubbens unge spillere at de får prøve seg i dameserien.
– Det er slik vi blir bedre, sier den temperamentsfulle svensken med et åpent kroppsspråk når hun spiller.
– Jeg kan bli veldig glad, men også veldig sint hvis jeg spiller dårlig. Derfor har jeg alltid med meg to racketter for sikkerhets skyld, sier hun smilende.
24-åringen Marte Grutle Aasebø fra Fokus har vært blant Norges beste spillere de siste åra. Hun har 25 NM-gull i sin karriere, deriblant ett seniorgull.

Fortsetter i dameserien


– Det er alltid positivt med nye lag som tar utfordringen med å spille i dameserien. Selv om nivået varierer, er dette måten å bli bedre på, sier hun.
Også trener Stig Amundsen har positive erfaringer med deltakelsen i dameserien.
– Selv om vi ligger sist med null poeng, så har deltakelsen i dameserien (øverste og eneste nivå for damer) vært positivt. Vi har greid å beholde spillerne i en alder hvor mange legger opp, samt at yngre lovende jentene har en gulrot å jobbe mot, sier Amundsen.