HUNDERFOSSEN/HARESTUA: Maren Rakbjørg Minsås (16) fra Harestua var en av de heldige som fikk sommerjobb på Hunderfossen Familiepark denne sommeren. Hver sommer har parken mellom 500 og 600 søkere, og omtrent 250 stillinger som må fylles. Det er mye man som ansatt må gjennom før man kan starte med selve jobbingen.

– I første omgang sendte jeg inn søknad på nettsiden deres. Så gikk det en stund. I slutten av mars fikk jeg beskjed om at jeg var kalt inn på intervju i parken. Deretter gikk det lang tid igjen før jeg fikk vite at jeg fikk jobb, forteller Maren.

Maren fikk tilbud om fem uker denne sommeren.

– Den siste tiden før arbeidsperioden ble det mange kurs for å lære service og mathygiene. Da ble jeg også kjent med jentene jeg skulle jobbe med.

Hun ble tilbudt jobb i bakeriet og vaffelhuset, som er to forskjellige bygg som samarbeider.

Alle jentene jobber i begge husene på rundgang og uteplassen hvor gjestene spiser er felles for bakeriet og vaffelhuset.

Maren Rakbjørg Minsås er en av få ansatte reiser langt for å jobbe på Hunderfossen. De fleste hun jobber med kommer enten fra Øyer eller Lillehammer.


Bomuligheter

For en 16-åring er det ikke alltid så lett å komme seg til Hunderfossen. Siden parken ikke tilbyr boliger til de som jobber der og kommer langveisfra, må man selv finne et rimelig sted å bo.

– Jeg måtte leie et anneks til ei hytte nedenfor Hafjell. Heldigvis er hytta veldig fin, med innlagt vann, strøm, tv og internett.

For Maren er bosituasjonen det verste med sommerjobben.

– Det kan bli kjedelig til tider å bo alene i en hytte. Jeg har egentlig vært heldig, for jeg har fått mye besøk fra folk hjemme, men de kveldene jeg er alene kan bli lange, forteller hun.

– Ut av komfortsonen

Det er alltid mye å gjøre i Hunderfossen Familiepark. Maren har måttet jobbe overtid flere ganger.

– Du møter mange forskjellige mennesker når du jobber der, og kundene kan være litt krevende.

Hun har blitt kjeftet på av sinte kunder flere ganger.

– Man kan ikke ta det personlig, for mange er nok bare slitne etter en dag i parken.

Men for Maren var det ikke noe alternativ å ikke søke.

– Det er så vanskelig å få jobb på Hadeland, og derfor tenkte jeg å prøve på Hunderfossen. Samtidig er det en fin erfaring å bo alene, og jeg treffer mange nye mennesker.

Sosialt

Og det Maren liker best med jobben er nettopp menneskene.

– Nesten alle de ansatte er på min alder, og da blir det veldig sosialt. Det er ikke mange steder man har de mulighetene.

Maren anbefaler alle ungdommer å søke jobb i parken.

– Det er så mange forskjellige jobber å velge mellom, man kan være alt fra prinsesse til parkeringsvakt!