Så dramatisk ut – men er trolig helt ufarlig

Hinne på vannet med beksvart, seig guffe.

Hinne på vannet med beksvart, seig guffe. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Mandag kveld denne uka fant observerte Tom Johnsen på Harestua et fenomen i Harestuvatnet som han reagerte på.

DEL

Helt i sørenden av vannet var det et område som hadde en svart, glinsende hinne.

– Den lå i viker på vestsiden av vannet i området Stryken. Hinna var tykk, fargesterk og klebrig, men ikke seig, forteller Johnsen.

Han sendte bilder og video til Lunner kommune tirsdag. Den offentlige interessen ble imidlertid langt større da kona delte det samme på Facebook.

Rykket ut for sjekke

Lokalavisen var torsdag morgen i kontakt med Tom Gruer, driftsoperatør ved vann og avløp i Lunner kommune. Han og hans avdeling tok meldingen på største alvor, og reiste umiddelbart til Harestua for å undersøke. Etterpå kunne han melde at det sannsynligvis ikke er snakk om farlig forurensning.

– Vi har undersøkt, og fant ingen hinne på vannet nå. Vi fant heller ikke rester av noe slikt. Vi er ganske sikre på at dette er myrjord som har lagt seg på overflata i vannet. Det var ingen rester eller antydning av noe annet. Vi hadde også med oss en dykker som har gjort undersøkelser i vannet for øvrig de siste dagene, og heller ikke kan fant noe. Nå er vannet helt blankt og fint, sier Gruer, som også er glad for nettopp det.

Glad for at folk er observante

– Vi som jobber med vann er jo selvfølgelig opptatt av at vannet skal ha god kvalitet, så vi er glad folk er observante og melder fra når de mistenker at noe ikke er som det skal, sier Gruer til Hadeland.

Johnsen som har tatt bildene bor rett ved der hvor pussighetene oppsto. Han er overrasket over konklusjonen om at det var myrjord.

– Vi har bodd ved vannet der i mange år, og har aldri sett tilsvarende. Det er myrbunn i vannet, men ikke i omgivelsene rundt. Jeg synes det høres rart ut at det skal være myrjord. Jeg er stadig nedom vannet for å vaske fingrene når jeg driver ute, og kan med sikkerhet si at det ikke var slik i helgen. Mandag var hinnen der, og nå er den borte, sier han.

Her kan du se videoen som Toms sønn tok mandag kveld:

    Artikkeltags