Gå til sidens hovedinnhold

I overkant varmt og godt på motorsykkelen, men sikkerheten først

Artikkelen er over 2 år gammel

Hei! Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg har verken hytte, leilighet på fjellet, ved sjøen eller i Syden og slett ikke båt eller bobil.

Jeg har derimot en motorsykkel, og har stor glede av dra på tur med den.

Men i sommer har det i perioder vært for varmt for de lange turene. På det varmeste dro vi av gårde, kjerringa og jeg, med full oppakning og endte i Treungen i Telemark.

Der leide vi oss ei hytte for natta og tenkte å cruise videre sørvestover dagen etter.

Tropenatt og gårsdagen friskt i minne med svetting og nærmest kokt hode inne i hjelmen gjorde at vi dro hjem igjen i stedet.

Uten annen aircondition enn den varme fartsvinden kunne vi gjort lettelser i antrekket, men ingen av oss går på akkord med bruk av kjøreklær og hansker med alle sikkerhetsdetaljer. Selv om det utrolig nok bare et påbudt med hjelm fortsatt her i landet.

Som tidligere år har jeg også i sommer sett lettkledde unge jenter og voksne motorsyklister i fint driv langs vegene våre. Langt flere i år, av naturlige værårsaker, enn før.

Jeg skjønner godt at det er fristende med de temperaturene vi har hatt. Men for egen del parkerer jeg heller og trekker inn i skyggene når behovet tilsier det på det aller varmeste, enn å ta risikoen på å pådra meg alvorlig asfalteksem om jeg skulle være uheldig å «kælve» med motorsykkelen.

Plutselig kan det skje og da vil jeg være glad for den beskyttelsen kjøreklærne gir. Så kjør forsiktig og fortsatt god moped og MC-sesong!

Kommentarer til denne saken