Gå til sidens hovedinnhold

Værsågod! Nyt den første utgaven

Artikkelen er over 2 år gammel

Hei Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Du har vel ikke unngått å legge merke til det nå: På denne dag for 100 år siden kom avisen Hadeland ut for første gang.

Logoen og hjertet for lokalsamfunnet er uforandret. Ellers har det skjedd mye i både form og innhold. Men noe har alltid vært godt innhold. Som nyheter om salg av eiendom. Allerede i 1918 ble «Tinglæste eiendomshandler» viet plass på selveste førstesiden.

Jeg anbefaler å lese den historiske førsteutgaven grundig. Ikke bare sier den noe om samfunnet, men også den vidunderlige innstillingen til redaktør Finn Lie. 

Kuriositeter som vi kan trekke på smilebåndet av er det garantert også. Etter å ha skummet meg litt gjennom sidene, vil jeg spesielt anbefale artikkelen «Naar man er energisk» på side tre. Ellers er det en skikkelig god nyhetssak på side to: «Hadelands bergverk over paa norske hænder» etter «Et bud på 2 millioner mark».

Det tror jeg kunne fått førstesiden i dag.

Med bitte små skrift under logoen opplyses det at tredagersavisen koster fire kroner i året. I 2018-penger tilsvarer det 95 kroner. Så koster kanskje avisen litt mer enn prisveksten 100 år senere, men jammen har det blitt mye mer innhold også!

Under kan du bla deg gjennom den første utgaven. Ved å trykke på «Open» under får du den opp større slik at den blir lesbar.

Førsteutgaven trykkes på nytt i forbindelse med 100 års-jubileet, og er vedlagt dagens papirutgave.

Les også

Jevnaker-kvinne overtar som redaksjonssjef i Hadeland

 

Kommentarer til denne saken