Gå til sidens hovedinnhold

Hva kjøper man egentlig til ei dame på 90?

Artikkelen er over 3 år gammel

Hei Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Min bestemor fyller 90 år i dag. Hun er ei oppegående dame, som har beholdt både humor og klart hode. Selv om hun med tiden har opparbeidet et aldri så lite hat mot den inkompetente kommunen. Særlig er rådmannen helt ubrukelig, har jeg skjønt. Og lederen for helsesektoren. Og sjefen for hjemmetjenesten. Og alle andre hun har kontakt med gjennom å ha behov for jevnlig besøk av hjemmesykepleien.

Unntaket er noen av dem som kommer innom for å hjelpe. De får ofte gode vitnemål. Det vitner kanskje om at alt ikke er sorgen, tross alt?

Men så til saken: Hva gir man egentlig til ei dame som er 90 år?

Da jeg googlet problemstillingen på nettet, viste det seg at noen har stil samme spørsmål før. En foreslo champagne, kokain og botox. Gode forslag, men jeg tror ikke det er noe for min bestemor. Champagne kunne gått, men min bestemor drikker lite alkohol. Bare litt akevitt for fordøyelsen.

– Jeg liker det ikke, men det gjør godt, påstår hun.

Og ei dame med så mye livsvisdom skal en jo høre på.

Abonnement på et ukeblad, bøker eller kinobilletter er andre gode forslag, men ubrukelige gaver for min bestemor. Hun er nemlig blind.

Så jeg står litt fast, og tar gjerne imot gode tips. Helst i løpet av uka!

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken