Gå til sidens hovedinnhold

Det går stadig bedre og bedre

Artikkelen er over 3 år gammel

Skråblikk Denne teksten gir uttrykk for skribentens personlige holdninger.

Tidligere i høst fikk vi installert automatisk sikringsboks eller smart strømmåler eller hva det nå heter.

På tide, tenker jeg. Vi lever jo tross alt i 2017, med smarte dingser rundt oss hele tida. Så hvorfor ikke i sikringsboksen? Jeg er kjempeflink til å glemme sånne ting som å lese av måleren. Kjedelig er det også. Og nå slipper jeg!

Det har skjedd mer som er genialt den siste tida. Nettbank var suverent da det kom. Og nå har vi Vipps. Hurra til de av dere som jeg ikke har avtalegiro med, og som har skjønt at det går an å vippse meg regninger. Et trykk, så blir de betalt på forfall. Nydelig! Ikke fullt så hurra til dere som bruker Digipost, eller skam og skam, brevpost!

Det er mer også. Nettbutikker for eksempel. Jeg er ingen butikkshopper. Kan jeg ordne handlinga hjemmefra er det ingenting som er bedre enn det. Noen må finne opp en smart måte som garanterer at jeg får riktige størrelse på for eksempel klær og sko, slik at jeg slipper å styre med retur og bytting. Den som gjør det fortjener en nobelpris av et eller annet slag.

Jeg har trua på selvstyrte biler, selv om en Petter Smart-maskin som kan knipse meg rundt selvsagt hadde vært det beste. Men med selvstyrt bil kan jeg slappe av eller gjøre noe annet mens jeg forflytter meg. Tryggere tror jeg det blir også.

I det store og hele ser jeg lyst på framtida. Men kan noen finne opp ferdigmåkt snø?

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken