Gå til sidens hovedinnhold

Er røyk eller salmiakk verst?

Artikkelen er over 3 år gammel

Å kjøpe seg egen hytte kan være en risikosport når en er litt under middels handy. Likevel har vi kjøpt oss hytte. Det har allerede bydd på visse problemer.

I helgen, for eksempel. Da oppdaget vi at sluket under utslagsvasken luktet litt prupp. Som den handlingens mann jeg er, fant jeg raskt ei flaske med noe i et skap som jeg tenke kunne brukes. Salmiakk, sto det på flaska. Det skal være sterke saker. Jeg klarte å tømme på nesten hele flaska før det ble forholdsvis vanskelig å puste. Selv om jeg følte at alle kanaler åpnet seg helt opp. Det var sterke saker!

Men ingenting rant ned.

Så da var det å finne fram gummihansker for å ta hånd om problemene. Proppen ble fjernet, salmiakken forsvant med et slurp og jeg vaklet ut for å trekke frisk luft.

Jeg var svimmel, men likevel fornøyd. Jeg klarte jo å løse problemet.

Da ettermiddagen kom, var det på tide å teste peisen. Fra visningen sto det igjen en god del store vedkubber, fint dandert oppå en solid bunke einerkvister. Spjeldet ble forsvarlig åpnet, og vi tente på.

Du verden hvor mye røyk som ble produsert! Tørre i halsen og med sviende øyne klarte vi så vidt å orientere oss bort til døra, som ble satt på lufting. I likhet med vinduene.

Da røyken hadde lagt seg, ble vi sittende i fundering på hva som var verst: Røyk eller salmiakk. Vi er fortsatt usikre, men slår fast at det tross alt hjalp med en ørliten akevitt.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken