Gå til sidens hovedinnhold

– Ølen føyk til alle sider og vi skrek som vi hadde vunnet VM

Artikkelen er over 2 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

De som kjenner meg vet at jeg ikke akkurat kan betegnes som villmarkens datter. Da jeg forrige uke hadde ferie og var på hyttetur med venninna mi, fikk jeg likevel en opplevelse jeg sent vil glemme.

Tidligere har jeg sett på det å fiske nesten som å vinne på flakslodd. Sant skal sies, det er ikke ofte jeg prøver fiskelykken, men det har også vært fordi lykken stort sett har uteblitt.

Vi hadde ikke store forhåpninger denne gangen heller. Med to fiskestenger, ei bøtte og to øl tok vi robåten ut på Avtjern som ligger på vestsida av Randsfjorden.

Det tok ikke lang tid før jeg skjønte at dette kom til å bli en gledes dag for ei som ikke er vant til fiskerlivet. Etter to fisk som falt av kroken var det nærmest kaostilstander da vi endelig klarte å få fangsten om bord. Ei røye! Ølen føyk til alle retninger og vi skrek som vi hadde vunnet VM. Jeg har tidligere hørt at man skal være stille når man fisker, men tydeligvis gjelder ikke dette på Avtjern, for vi dro opp to abbor rett etterpå også.

Fisken ble selvfølgelig grillet og spist, og jeg sitter igjen stolt som en hane. Jeg skal ikke skryte for mye heller, for det var min gode venninne som sto for både avliving, sløying og filetering. Jeg blir nok aldri noen villmarksjente, men fy søren – dette frister til gjentakelse.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.