Ferdigmaten Fjordland er min følgesvenn når jeg er alene hjemme eller kommer sent hjem fra jobb.

Favoritten er kjøttkaker med poteter og ertestuing. For en drøy femtilapp er middagen ferdig på noen små minutter. Enten du velger mikrobølgeovn eller må utfordre latskapen med å varme opp posene i en kjele. Jobben er da å klippe opp posene uten å søle eller brenne seg.

Andre gode alternativer er torsk, laks, skinkesteik, nykommeren Sweet & Sour eller svenske kjøttboller – selve Ikea-rosinen i gryta.

Samboeren fnyser når jeg velger Fjordland foran hennes såkalte «sunne alternativer». Derfor er Fjordland min trofaste følgesvenn. Ingenting slår kjøttkakene etter en treningsøkt.

Med unntak av ulike former for lever, er jeg rimelig altetende på matfronten.

For meg kan det å spise på Michelin-restauranter som Maaemo (Oslo), Fävikenmagasinet (Järpen), eller Quadri (Venezia) sammenliknes med en stor fotballkamp eller et show.

Det handler om at kokkene skal prestere maksimalt for at jeg som tilskuer skal få valuta for pengene. Den råeste opplevelsen var det 26 retter store måltidet med tilhørende drikke på Fävikenmagasinet, langt inne i de svenske skoger ved Åre.

Her sitter ti gjester i et slags låveaktig loft, mens kokken sager bein i to for å få marg. Vi får stekt grisehode med stikkelsbær, kongekrabbe med brent sjalottlauk og kråkebollepai med syrlige rognebær, for å nevne noe. Folk kommer fra hele verden for å spise på restauranten som ble kåret til verdens 19. beste restaurant for noen år siden.

Den svenske stjernerestauranten scorer utvilsomt til terningkast seks. Det samme som Fjordlands kjøttkaker. Gourmet er så mangt.