Søndag er det bare å benke seg foran TV-skjermen når Norge møter Nederland i fotball-EM. Da kan vi følge Ada Hegerberg og Norges ferd mot heder og ære. I motsetning til herrelandslaget klarer damene å kvalifisere seg til mesterskap med jevne mellomrom.

Mesterskapet blir en høytidsstund for nettroll og andre uvitende med fordommer mot damer som spiller fotball. Noen mener målet er for stort, andre hevder at teknikken er mye dårligere enn herrespillerne. Det blir like dumt som å sammenlikne Sander Sagosen og Camilla Herrem.

Ada Hegerberg og hennes norske lagvenninner holder minst like høyt nivå som de norske herrespillerne. Både når det gjelder teknikk og taktiske ferdigheter, og ikke minst profesjonalitet. Neste steg blir at NFF likestiller dame- og herrefotball. Her er det penger som gjelder. Det blir ikke scoringer av tomme ord på festmiddager.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!