Gratulerer så mye med dagen. Den er dere vel unt. Mye positivt har skjedd siden begynnelsen av forrige århundre da kvinnedagen slik vi kjenner den begynte å ta form, men jeg har en uggen følelse av at det er en god del som står igjen.

Ikke bare det, men det blåser politiske vinder i dag som gjør at dere kan ha god grunn til å forsterke barrikadene. Og vi kara gjør best i å bli med dere å bygge, ikke bare for deres skyld, men også for vår egen. Det burde være ganske åpenbart at vi er like mye verdt alle sammen, uansett kjønn, hudfarge, legning, religion, geografisk opprinnelse eller hva det nå enn måtte være.

I et stort land et stykke unna sitter det en mannlig leder som har gjort det stort i missekonkurranser og som skryter av å grafse damer under beltestedet. Og om han liker damer på sin måte, virker det som om han ikke synes noe om folk som faller inn under de før nevnte kategorier vi har så lett for å dele folk inn i. Han liker vel egentlig bare seg sjøl. Gubben er god på å bygge murer, både på den ene og andre måten. Det bringer ikke verden framover. Det gjør ikke saken bedre at han har meningsfeller over store deler av verden, også på høyt politisk nivå her hjemme. Og ute i Europa, fri og bevare, er det flere av dem som sikter seg inn mot politisk lederskap.

Uansett, gratulerer med dagen igjen, damer. Takk for at dere er.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!