Gå til sidens hovedinnhold

Skikkelig fine folk på Hadeland

Artikkelen er over 2 år gammel
Hei

– Passasjerene på Gjøvikbanen er tilbakelente, så her er det god stemning trass i forsinkelsene, sa taxisjåføren jeg traff på Hakadal stasjon under skogbrannen sist mandag .

Det var min første dag som sommervikar i Avisen Hadeland, og i uka som har gått, har det slått meg at det var en god analyse.

Som journalist hender det at jeg blir møtt med skepsis og et nei når jeg spør om folk vil la seg intervjue. Sånn er det ikke på Hadeland.

Aina fra Brandbu nølte ikke da jeg spurte om hun ville fortelle om drikkevannet som stinket . Tone Marit fra Jaren stilte på et blunk med babyen på armen da kirken i Gran skulle teste sin nye nettside.

Og bonde Arne på Tingelstad, som står midt i et mareritt av en tørkesommer , tok meg med på en lang skogstur for å lokke fram kuene sånn at jeg skulle få et godt bilde.

At journalistene i Avisen Hadeland har dyp respekt for dere lesere, visste jeg fra før. Da jeg på avisas 100-årsfeiring på Gran torg gikk rundt og fotograferte, merket jeg at de varme følelsene er gjensidige. «Dere gjør en god jobb, stå på videre», «Jeg har lest avisa hele livet, så den betyr mye for meg», var noen av tilbakemeldingene.

Det brannmann Morten sa om seg og sitt yrke da jeg intervjuet ham, oppsummerer så fint det jeg som journalist opplever og: Jeg kommer tett på folk på Hadeland. Jeg elsker jobben min.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Kommentarer til denne saken