Gå til sidens hovedinnhold

De tøffeste gutta i barnehagen

Artikkelen er over 2 år gammel

Hei! Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Jeg husker ikke helt hvem jeg selv var da jeg skulle velge videregående utdanning for altfor mange år siden, men jeg sto mellom to trygge valg.

Jeg hadde en klar mening om hva jeg ikke ville (realfag på daværende Brandbu videregående), og via et tilfeldig lykketreff endte det opp med mediefag på Roa.

Jeg hadde mange venner rundt meg, og var på alle måter en del av flokken. Fordelingen mellom gutter og jenter var også ganske lik gjennom alle årene mine på Roa.

Jeg tror det er sunt for både skoleklasser og arbeidsplasser og ha en god miks mellom jenter og gutter, eller kvinner og menn. Et par jenter i en typisk «gutteklasse» påvirker hele miljøet – på en positiv måte. Likeledes hvis situasjonen er omvendt.

Helse- og oppvekstfag var utdanningsprogrammet med nest flest søkere i våres. De opplevde en solid økning fra året før. Jentene er fortsatt i solid flertall, men andelen gutter som søker har økt fra 13 i 2009 til 22 prosent i 2018. Supert!

Det er mange veier til fullført utdanning. En av dem er å velge barne- og ungdomsarbeiderfag som igjen kan føre deg til lærlingplass i en barnehage.

Ifølge barnehage.no er bare ni prosent av dem som jobber i barnehagene menn, og man ønsker seg flere. Det er ikke sikkert at alle lærling-gutta i ulike barnehager ender opp i yrket, men de har uansett tatt et modig valg. De har ikke fulgt flertallet, men tatt et selvstendig valg og vil helt sikkert lære mer enn de kunne drømme om.

Det er liten tvil om at de tøffeste gutta, de finner du i barnehagen!

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Kommentarer til denne saken