Gå til sidens hovedinnhold

Fotball-VM er ikke som det engang var

Artikkelen er over 2 år gammel

Vet du hva som er den største forskjellen på fotball-VM i 2014 og i 2018? Det er nemlig ikke VAR (videodømming). Nei, svaret er en utålmodig liten rødtopp på 97 centimeter, som fyller tre og et halvt år 18. juli!

Før VM hadde jeg verken planer eller ønsker om å se alle kampene. Det er verken interessant nok, eller mulig å kombinere med jobb og familieliv. Men jeg hadde plukket meg ut en del jeg veldig gjerne ville se.

Selv med en relativt fotball-tolerant kone gikk det ikke helt som planlagt. De dagene jeg har fri, blir klokka 14-kampene avbrutt av henting i barnehagen. 16-kampene er bare å glemme for da er det middag, kos og kaos i skjønn forening, og 20-kampene kan jeg se annenhver dag når jeg ikke har leggedag.

Nei, tidsregningen f.b. og e.b. (før barn og etter barn) gjelder absolutt også under fotball-VM. Og vi har bare ett. Hva med dere som har to, tre eller fire småtasser? Respekt!

Jeg har innsett at siste mulighet er å få 3-åringen hekta på fotball. Vi startet friskt med Frankrike – Argentina. I løpet av de første 20 minuttene stilte hun cirka hundre spørsmål om alt som skjedde på skjermen, og resten av omgangen måtte jeg være både doktor og baby for at hun skulle godta at jeg gløttet litt på tv'n innimellom.

Men et sted må man begynne, og i 2022 er vi klare i hver vår stressless; en kanskje litt mindre utålmodig 7-åring og jeg.

Les vårt store VM-magasin her!

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken