Gå til sidens hovedinnhold

Heretter vil jeg overholde badeforbudet

Artikkelen er over 2 år gammel

Hei! Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Mye av ferien ble tilbrakt på det som etter denne sommeren er omdøpt til Playa del Totenåsen, der vi har anskaffet oss ei hytte. Ei hytta som nærmest forsvant i snømassene i vinter, men som til alt hell dukket opp igjen på vårparten til tidenes beste solsommer.

Med kokende kvikksølv i gradestokken, var det ikke fritt for at den nærliggende Skjeppsjøen fristet litt. Til tross for opplysende plakater fra kommunen om at dette vannet er reservevannkilde, og at det ikke er lov å bade.

Kuer og sauer beiter likevel ved vannkanten både her og der langs den langstrakte innsjøen, og etterlater seg saker som garantert forurenser mer enn noen solsvette hyttebeboere med avkjølingsbehov.

Etter en liten spørrerunde blant mer erfarne hytteeiere, ble vi opplyst om at alle sammen rett som det var falt uti vannet. Gjerne med badetøy på.

Så vi gjorde det samme. Jeg valgte å beholde slipperser på, for bunnen var litt vond med skarpe steiner.

Det var da jeg skulle inn igjen det skjedde. Jeg klarte å tre den ene slippersen innunder en stein, mens jeg fortsatte framover. Da jeg snudde for å finne den igjen, tråkket jeg på en skarp stein og fikk et stort sår under beinet. Og når jeg kom meg på land, uten å ha funnet igjen fottøyet, mistet jeg balansen og slo halebeinet forholdsvis kraftig.

Så heretter kommer jeg nok til å overholde badeforbudet. I alle fall til neste gang jeg faller uti.

Kommentarer til denne saken