Gå til sidens hovedinnhold

En takk til nummer 2017

Artikkelen er over 3 år gammel

Hei! Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Et tall det ikke er så lett å huske. 2017, liksom? En deltaker i New Year Marathon, snart ved målstreken. Startnummeret ser ut som reklamasjonen på ei kirgistansk helsetrøye, slitt og trevlet etter mange dagers løp.

Det er et maratonløp med veksling. Den unge, friske og optimistiske 2018 står og venter. Tøyer lett, brisker seg litt, med krefter som ennå ikke har fått utløp.

2017 er snart ved oppløpet. På fortauene er det noen som jubler. Andre rusler bare videre og tar ikke noe videre notis av ståhei og virak. De ser heller medaljeutdeling og fyrverkeri på tv. Kanskje de føler all viraken er oppkonstruert kjendiseri rundt noen de føler egentlig var helt ordinær.

Tenk om de ikke liker 2017? At de synes 2017 er en dust? Kanskje det ikke hjelper med heiagjeng, ferniss og storforbruk av konsulenttjenester fra PR-byråer? Tida renner ut, som sandkorn fra ei uendelig strand. 2017 ba aldri om å bli likt. Start og stopp på maratonløpet er uansett ufravikelig. Det viktigste er å delta. Å komme i mål på et vis. Å ha troen på at 2018 gir bedre odds. Samtidig er et løp på det jevne også helt innafor. Det er lett å bli for kravstor.

2018 skal iallfall få en sjanse, som ny deltaker i uendelighetens vekslende maratondistanse. Og der, like ved hjørnet til den nedlagte puben, kommer 2017. På bein som ser ut som om puben var åpen likevel. Tyner ut det siste. Før alt er slutt, i fyrverkerismell og jubel, og 2018 satser inn i det ukjente.

Alltid oppdatert!

Få varsler om siste nytt – direkte på mobilen! Last ned appen hadeland.no!

App for Android finner du her.

App for iPhone/Apple finner du her.

Gi tillatelse til at appen sender deg varslinger. Da får du de viktigste nyhetene så fort de er klare!

 

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.