Slik går det når alt blir større

Hei Jørn

Hei Jørn

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Stortingsvalget er over og etter det vi forstår har alle som gikk til fjerntliggende valglokaler nå kommet inn igjen.

«Verden er ikke så stor», er det enkelte som sier. Det er selvfølgelig en høyst unøyaktig frase. Verden er stor, og den blir bare større og større. Da tar jeg også med de som mener at jordkloden er flat. Uten å ta stilling til det synspunktet inngående, så kan absolutt verden synes flat i blant.

Tidligere gikk folk en liten runde og rakk på den tida innom skole, post, bank og butikk. De rakk å slå av en prat over et gjerde eller på et hjørne.

«Hvordan går det», spurte folk. «Joda, det går da på et vis», svarte de som ble spurt, før de gikk videre.

Slik gikk dagene da verden var mindre og ikke alt gikk over alle støvleskaft, som i dag.

Tidligere var det snarveier å gå, man kunne kute ned ei gutu og komme kjappere fram. Nå kan man risikere å bli plukket opp av politiet hvis man går på feil veg - sjøl om den har fire felt og er mye snarere enn gutuene som ligger på kryss og tvers i bratte dalsider.

Det er mye som ikke stemmer, med unntak av at vi kan stemme under valg hvis vi kommer fram til gardinpyntet bås, sedler og stempel.

Kartet stemmer ikke med terrenget. Vi går og går og kommer aldri til døra. Framskritt har blitt tilbakeskritt og dermed stillstand. Slik kan det rett og slett gå.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.