Stemmene som tør å si det

Hei Jørn

Hei Jørn

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hei! Hashtagen #MeToo sprer seg på sosiale medier, etter at skuespilleren Alyssa Milano oppfordret kvinner som har blitt seksuelt trakassert eller angrepet om å bruke MeToo som tag.

Over 200.000 kvinner har fulgt oppfordringen siden søndag kveld. I tillegg spres det lignende oppfordringer, som også inkluderer menn utsatt for trakassering og overgrep, om å synliggjøre problemet.

Saken om Hollywood-produsenten Harvey Weinstein er toppen av et svært isfjell. Overgrep og trakassering foregår i det daglige. Ikke bare i Hollywood. Ikke bare i andre, fjerntliggende land. Ikke bare i andre «kulturer».

«MeToo» gjelder selvfølgelig også Hadeland. Ingen «whatabout»-isme kan bortforklare det.

«MeToo» har gitt muligheten for menn og kvinner verden over til å fortelle sine historier og viser litt av omfanget når det gjelder seksuell trakassering, overgrep og hets.

Mange har ikke stemme til å fortelle. Mange ønsker ikke å si noe. Mange klarer ikke si noe.

Det er viktig å være åpne på at problemene eksisterer. Det angår ikke bare «noen andre». Det skjer her. Til daglig. Å erkjenne kan være en start.

Det er mange som blir utsatt for voldtekt, trakassering, misbruk, hets og undertrykking. Kvinner, menn og barn. Fortellerstemmer er viktige. Tausheten tjener kun de som tråkker på andre.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken