Vi er alle født til å kjøre bil

Hei Jørn

Hei Jørn

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hei! Siden tidenes morgen, iallfall for menneskeheten, har vi hatt evnen til å kjøre bil.

Hjulet ble oppfunnet for over 3.000 år siden, dermed kunne vi kjøre i vogn med et eller annet trekkdyr foran. Kvinner hadde sikkert ikke lov å kjøre, så i mangel på noe annet, trakk de sikkert vogna i nødsfall.

I 1886 oppfant Carl Benz en trehjulet bil og tilsammen 25 eksemplarer ble produsert. Dermed kunne vi endelig, etterhvert og etter lengre tid enn ei kø over Gjelleråsen, begynne å bruke våre medfødte egenskaper til fulle.

Bilene har gjennomgått et utviklingstrinn eller tre etter Benz slo Gottlieb Daimler og Wilhelm Maybach på målstreken. Nå går bilene av seg sjøl og mye overflødig vissvass og effekter er heldigvis borte. Retningsviseren, det såkalte «blinklyset», er fjernet. Vi kan spise, ta telefonen, skifte bleier på andre og oss sjøl, lese avisene, se tv og forplante oss mens vi kjører. Bilene har fått magneter, slik at de i 40-soner henger sammen som tog. De bak «lokomotivet» ville helst ha kjørt i 80 km/t i 40. Det er de samme som kjører i 60 km/t når man kan kjøre i 80.

Bilene gir også gass automatisk inn i rundkjøringer og kutter alle tendenser til svingbue. Biler ligger også trygt midt i vegbanen vinterstid, da vegbanen krymper i kulde og snø.

Kort oppsummert så begynner snart bilene å nå opp til våre medfødte egenskaper. Det er på tide.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken