Vi som er glade i kommunen

Bildetekst

Bildetekst

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Hei! Jeg er bekymret. Selvfølgelig gjelder det kommunesammenslåinger og fylkessammenslåinger.

Jeg pleier å rusle en tur på rådhuset hver dag. Små kommuner er kjekt sånn. Vi bare rusler innom, hilser på og tar med en brosjyre eller to. Kanskje vi nikker til rådmannen. Best er det jo å kunne ta en kort prat med ordføreren.

Blir Lunner ett med Gran, så går det jo ikke an å rusle til Jaren for andre enn dem som bor på Jaren. Og som alle vet, og sikkert forstår, så kan ikke alle bo på Jaren. Det er rett og slett ikke plass bak skilleveggen mot riksveg 4.

Nå skal vi fordundre meg bli halvt hedmarkinger også. Det å rusle til Hamar for å treffe fylkesmannen blir uoverkommelig – nærmest en dagstur. Dessuten kommer påtrengende, stormannsgale hedmarkinger sikkert til å grabbe til seg alt i Oppland. Det betyr at breial prat som «mæssom» og «molfrakt» blir gjengs i rådhuskorridorene – selv på Jaren – og at vi som bor i Oppland blir leilendinger. Så når grisen skal knertes til neste jul, må vi helt til Hamar med slakt.

Jeg blir så motløs at jeg nå planlegger en rusletur til Stortinget for å slå av en prat og ta med et par brosjyrer. Da bør jeg nok ta turen snart, før de flytter hele ordningen til Brussel.

Dessuten finnes det flere byer i Belgia, og dermed blir det rene orienteringsløpet å finne fram, for oss som er glad i kommunen.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken