Gå til sidens hovedinnhold

Dyrebar privat fred

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

«Kanskje hun er litt forsiktig med hvilke bilder hun har på telefonen etter dette ..."

Sier Jens fra Kristiansand og synes nok selv at hans kommentar i saken om Nora Mørk og spredningen av intime bilder som ble stjålet fra mobiltelefonen hennes er juridisk stødig. Han har tross alt fått 39 likes, som vil si at 40 personer mener Nora Mørk har seg selv å skylde for at hennes bilder har havnet i andres hender.

For å gjøre det veldig enkelt Jens, og andre som tror kvinners private digitale fotoalbum er allemannseie: Nei!

Hvis Nora får det som hun vil, må de som har delt bildene ut med 150.000 kroner i oppreisning. Hver. Som vil være klar beskjed til Jens om at han bommer.

Eller til Thomas fra gudene vet hvor som mener hun skaper situasjonen selv ved å skape blest rundt tyveriet. Eller Tore fra Askim som mener psykiatrien må ta tak i saken.

Det er noe nesten fantastisk idiotisk over ytringene. Om noe, så beviser de at kommentarfelt er den digitale muliggjøringen av uttrykket «bedre å holde kjeft og la folk tro du er en idiot, enn å åpne munnen å fjerne all tvil».

Nora og alle andre har lov til å ta bilder av seg selv i hvilke settinger de enn må ønske.

Samme hva Jens fra Kristiansund måtte mene om det. Det er ikke hans, eller våre, bilder.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken