– Da stefaren min begynte å snakke om hvordan småfly ser ut i lufta rett før et kræsj var jeg ikke særlig høy i hatten

FLYTUR: Journalist Kristine Bentestuen Ludvigsens første tur med småfly ble en opplevelse hun sent vil glemme. Pilot Adrian Wien sørget for at det hele gikk strålende for seg.

FLYTUR: Journalist Kristine Bentestuen Ludvigsens første tur med småfly ble en opplevelse hun sent vil glemme. Pilot Adrian Wien sørget for at det hele gikk strålende for seg.

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Hei! Jeg har vel egentlig hatt flyskrekk så lenge jeg kan huske. Da jeg var liten gjorde blant annet 9/11 et så stort inntrykk på meg at jeg vurderte å bli hjemme fra sydenturen med familien.

Som årene har gått har flyskrekken sakte, men sikkert blitt mindre og mindre og jeg kan vel egentlig slå fast at det ikke er noe «skrekk» lenger.

Men da jeg for noen måneder siden skulle skrive sak om min venn Adrian, som nettopp har fått lappen på småfly, begynte jeg å kjenne det krible litt i kroppen igjen.

Misforstå meg rett, jeg stoler på Adrian. Men, jeg hadde aldri vært om bord i et småfly før. Samtidig gjorde flere kollegaer et poeng ut av at piloten kun hadde hatt lappen en måned. Og da stefaren min begynte å snakke om hvordan småfly ser ut i lufta rett før et kræsj var jeg ikke særlig høy i hatten.

Med en puls på 250 og et adrenalinnivå som gjorde at jeg nærmest ristet var jeg klar for min første tur i et småfly.

At opplevelsen skulle bli noe av det kuleste jeg har vært med på, hadde jeg aldri forestilt meg. Ikke bare var flyturen mer behagelig enn på et stort fly, men jeg fikk et helt annet perspektiv og blikk på bygda mi. Det å se Hadeland fra sør til nord i solnedgang fra lufta var rett og slett magisk.

Adrian sa det så fint: – Folk kaller Hadeland for Nordens Toscana. Det skjønte jeg ikke helt, før jeg fikk se Hadeland fra lufta. De har faktisk rett.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.