På selveste svart fredag i november i fjor innførte jeg et års kjøpestopp på klær, sko og tilbehør for meg sjøl. Det har gått overraskende bra. Jeg har bare holdt meg unna butikker.

Den virkelige prøvelsen kom i vinterferien. Da var vi i Gdansk og jeg hang på 15-åringen på et gigantisk kjøpesenter med svært mange fristelser. Jeg fant fort ut at det beste var å sette seg ned på en kafé mens hun fikk tilfredsstilt shoppelysten. Det ble en billig tur for meg i alle fall.

Med lite nytt i skapet, kom bursdagen i januar som en ekstra glede i år. Min søster hadde kjøpt en fin tynn ulljakke til meg.

Forrige uke var det noen litt kjølige dager og jeg tenkte ulljakka passet bra. Problemet var at den var søkk borte. Jeg beskyldte begge mine eldste døtre, som ikke bor hjemme lenger, men som hadde vært på besøk, for å ha «lånt» jakka. Begge to blånektet. Beskjemmet måtte jeg to dager senere bekjenne: Den lå visst innerst i skapet. Jeg har fortsatt nok klær – og det er helt greit at det er 254 dager igjen til neste svarte fredag.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!