– Gate closing

Journalist Kine Therese Vik-Erstad

Journalist Kine Therese Vik-Erstad Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

SkråblikkJeg var nylig i London, ei herlig langhelg med gode venninner. En kvartett med evnen til å slappe av i hverandres nærvær. Men etter turen sa vi oss enige i at reisens start og slutt ble i overkant stressende.

Tidlig torsdag var vi på plass utenfor Tax free-butikken på Gardermoen, etter innsjekking og sikkerhetssjekk. På tavla fant vi gatenummeret før vi gikk videre. Etter en tur innom tax free'n og en kiosk, så vi til vår forskrekkelse at tida hadde gått for fort. Ordene «gate closing» lyste mot oss. Samtidig kunne vi skimte køen gjennom passjekken. Med høye skuldre og rask puls kom vi oss til gaten. Hvor døra var lukket.

– Hvorfor er dere så seine? lød spørsmålet fra ei sur dame bak skranken. Et vanskelig spørsmål å svare på. Vi beklaget alle sammen og jeg struttet med gravidmagen og håpet på ekstra medfølelse. Heldigvis fikk vi gå inn på flyet og vi kom oss trygt over til De britiske øyer.

For å sikre at det ikke ble en gjentakelse av hendelsen da vi skulle hjem søndag, hadde vi satt av bedre tid. Det vi ikke hadde tenkt på, var at ikke alle T-banestasjoner i London åpner like tidlig på søndager. Hotellet ringte etter drosje, men ingen kunne komme før etter en halvtime.

Pulsen steg da vi, etter anbefaling fra resepsjonisten, hastet videre til en annen T-banestasjon som var åpen. Neste tog gikk først om tre kvarter. Ute på gata igjen fikk vi omsider tak i en taxi. Det ble dermed en litt dyrere reise til flyplassen. Som siste hinder på reisen, fikk sjåføren problemer med kortterminalen da vi skulle betale. Etter stress, løping og det vi vil kalle gudgitte korte køer, rakk vi flyet hjem. Men, den planlagte avslappende frokosten på en av Gatwicks kafeer før avreise ble det altså ikke.

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

Artikkeltags