Gå til sidens hovedinnhold

Frem fra glemselen ... igjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Siden de første beboerne kom hit til bjerget og mente det kunne bygges her, har vi vel strengt tatt stilt spørsmålet om det egentlig var en god avgjørelse.

I et land forma som en gitar, hvis du legger godviljen til, er det jøtt med unoter i månedsskiftet november-desember. Til tross for at det er det samme refrenget år etter år etter år.

Nå kommer snøen. Den ser ut til å bli liggende. Glatte veger. Slik måker du snø. Og andre mer eller mindre vel uttenkte former for folkeopplysning som egentlig burde vært oppsummert i en liten pamflett som deles ut til nyankomne fra varmere strøk.

«Her til lands er det kaldt og fælt rundt en tredel av året. I tillegg er det mørkt. Avhengig av kommuneøkonomien er det gatelys, eller ikke, så husk refleks. Eller ikke. Vælkømmin tæl gards!»

Med en ny pamflett som sendes ut etter fem års ansiennitet som nordmann hvor problematikken utdypes.

«Har du glemt den forrige pamfletten? Helt greit. Gratulerer! Du er nå vaskeekte nordmann. For videreføring av det norske er det viktig å huske på å reagere med sjokk og vantro, gjerne litt sinne, når den første frostnatta kommer. Helst med bilder av rim på bilvinduet på Facebook. Når snøen endelig kommer, så ikke stress med vinterdekkene. Redningstjenesten skal også ha noe å leve av. Skulle det bli for gæli anbefales Mallorca og Costa del solbrent. God vinter!»

Denne pamfletten vil selvdestrueres om sju måneder ...

Hva er dette?

Spalten «Hei!» er journalistene i avisen Hadeland sitt daglige skråblikk på hverdagen, gjerne egen hverdag. Det skrives ofte med en humoristisk snert. Vi håper du setter pris på spalten, og leser den med glimt i øyet!

 

Kommentarer til denne saken