ADVARSEL: Sterke bilder!

Onsdag fanget Heidi Halvorsen i Dyrebeskyttelsen inn en katt ved Trollmyra.

– Blikket hans har brent seg fast hos meg. Måten han så på oss viste at han visste han var ferdig. Han laget ikke en lyd, beskriver Halvorsen til Ringerikes Blad.

Lå i blomsterbed

Grunnen til at hun velger å dele bildene, er fordi hun mener dette er atter en konsekvens av hjemløshet som følge av at folk ikke kastrerer og ID-merker kattene sine. Hun tror folk trenger å se resultatet av at det er for mange katter.

LES OGSÅ: Katten «Mozart» ble funnet livløs i grøftekanten - fikk trolig i seg ulovlig rottegift

– Jeg håper at hvis noe av dere som leser dette og enda ikke har kastrert katten vil velge å gjøre det etter å ha sett dette. Om ikke annet så gjør det for denne katten, som fikk så store konsekvenser i livet på grunn av oss mennesker og våre handlinger eller mangel på disse, sier hun.

Halvorsen har vært på jakt etter katten lenge, blant annet ved hjelp av feller. Men katten har ikke gått i fellene.

Onsdag fikk Heidi ved hjelp av flere endelig fanget den hvite katten fra HRA på Trollmyra. Det har vært snakk om den hvite «shabby» katten på Dyrebeskyttelsens Facebook-side tidligere.

LES OGSÅ: Dyrlege advarer mot ny type musegift: – Katter fryser i hjel og det finnes ikke motgift

– Vi fikk en telefon fra en nabo av HRA, som hadde pusen liggende i blomsterbedet. Han så virkelig ikke bra ut. Da jeg kom fram, løp han med en gang, men jeg fikk hjelp at to fantastiske menn, Dag Helgeland og Rune Bjørnsbråten, som stilte opp hele veien under innfangingen, forteller Halvorsen.

Styggere enn antatt

Halvorsen så ikke hvor skadet katten var.

– Han skjulte skaden sin da han løp krypende og lavt. Han sjanglet, beskriver hun.

De tre gravde seg vei inn under en brakke, krabbet i jord og klatret ned skråninger før de fikk tak i katten.

– Først da jeg kom fram til dyrlegen og fikk sett inn i buret, så jeg til min store skrekk at han manglet det ene frambeinet. Det hang bare en stor leirete klump der, forteller Halvorsen.

Da de la han i narkose, så de at det hele var veldig mye styggere enn først antatt.

– Tre av bena var regelrett revet av, og det siste var veldig skadet. Han har løpt på «stumpene». Pusen har vært utsatt for en ulykke i mellomtiden mens vi har prøvd å fange han. Det kan ha vært en påkjørsel, selv om jeg aldri har sett lignende skader, i hvert fall ikke på en levende katt. Skadene ser mer ut som om han har falt i en kvern av noe slag, mener Halvorsen.

– Må kastrere kattene

Halvorsen mener skadene ikke kan være påført av mennesker, fordi katten var såpass sky og menneskeredd at ingen kommer nærme nok til å ha kunnet gjøre den noe.

LES OGSÅ: Katteaids over hele Hadeland: – Sprer seg til huskatter via slåsskamper og paring

– Det er utrolig at den har overlevd flere dager med skadene og ikke har blødd i hjel. Det er helt forferdelig, sier hun.

Hun beskriver at hun sitter igjen med en stor klump i magen ved tanken på de ekstreme smertene pusen har levd med de siste dagene.

– For skadene er ikke ferske. De hjemløse har jo ingen steder å gå for å få hjelp. De må leve med skjebnen sin, den skjebnen vi mennesker har påført dem og dette var hans. Vær så snill å kastrere kattene deres. Vi må få ned antall hjemløse katter for å forhindre lidelser som dette, ber Halvorsen.