Gå til sidens hovedinnhold

Hilde Smerud (Frp): Flagging ved Gran rådhus

Artikkelen er over 1 år gammel

Meninger

Vi har fulgt med i debatten og ser at saken skal opp i kommunestyret igjen. Vi har fremdeles den oppfatning at vi på rådhuset uansett burde flagge med det norske flagget. Det er fordi de fleste i kommunen vil kjenne på stolthet og glede over det flagget representerer.

Vi har ikke noe imot at man bruker flagget til den organisasjonen eller foreningen eller liknende som organiserer en feiring på for eksempel museet eller forsamlingshus rundt om i bygda og at man på hovedarrangementet derfor markerer hvem som feires. Vi synes også at det er hyggelig at kommunen hedrer de som feirer ved å flagge på rådhuset, men altså med det norske flagget.

Les også

Ordfører Randi Eek Thorsen (Ap): – Går frivillig i fengsel for å heise Pride-flagget

Det er ikke pride-/regnbue-flagget vi har noe imot, men vi er veldig opptatt av at kommunen behandler alle markeringer på en så lik måte som mulig slik at det ikke blir forskjellsbehandling av noen. Hvis for eksempel Røde Kors skulle ha en stor markering i Gran, mener vi det ville være helt naturlig og fint at kommunen flagger for dem – men da med det norske flagget og ikke flagget deres (med deres logo).

Hvis for eksempel svenskene i kommunen har lyst til å ha en stor sammenkomst på Sveriges nasjonaldag, ville det jo være helt fint med det svenske flagget der de feirer, men på rådhuset burde det kun være det norske flagget. (Akkurat bruk av andre lands flagg på offentlige steder er det helt klare regler på, men jeg tar det med for å vise problemstillinger for å ikke forskjellsbehandle innbyggerne våre.)

Vi mener det norske flagget symboliserer hva vi som nasjon verdsetter; blant annet frihet, demokrati, likestilling og at ingen skal diskrimineres. Derfor mener jeg og vi at vi ikke trenger å bruke de forskjellige flaggene på rådhuset, men kan enes om verdiene i det norske flagget.

Les også

Ordføreren har havnet i Sagatangen-bua: – En fin måte å ønske folk velkommen til Gran på

Kommentarer til denne saken