Gå til sidens hovedinnhold

Fant åtte kattunger i vegkanten - to av dem var døde

Artikkelen er over 5 år gammel

Denne uka har foreningen «Redd pus Hadeland» fått to stygge saker som de velger å anmelde til politiet. Den siste skjedde lørdag. Da ble åtte kattunger funnet 1,5 km unna Bjonera, på vegen mot Ådalen.

– Vi ble kontaktet av finneren, og nå er jeg på veg til fosterhjem på Jevnaker med dem. Tre av dem er så magre at jeg nesten ikke kan ta i dem. Men de er veldig kjælne, og helt klart vant til folk, sier Rita Halvorsen. Hun er en av dem som står på i foreningen som hjelper katter i nød.

Kattungene lå ifølge Halvorsen tett inntil hverandre da de ble funnet. To av dem var døde.

– De som levde kunne vi løfte med hendene, og brukte ikke feller for å få tak i dem. Det er ikke lov å dumpe katter. Vi har dokumentert funnet med bilder, og velger å anmelde denne saken. Dette er dyreplageri. De er satt ut for å dø, mener Halvorsen.

Kattene lukter fjøs.

– Hva er ditt råd til katteeiere?

– Kastrer kattene, og merk dem med chip. Vår erfaring er at Hadeland er mettet med katter. Det ser vi blant annet gjennom at så godt som ingen av de rundt 100 kattene vi har håndtert har blitt adoptert på Hadeland. Og om folk må kvitte seg med kattunger, så må det gjøres på en human måte. Å dumpe dem er å pine dem i hjel, mener hun.

Kattungene som ble funnet i helgen er ett sted mellom åtte og ti uker gamle, tror Halvorsen. Etter at de ble hentet har de fått markkur og mat. Over helgen skal de vaksineres.

– De blir i beredskapshjem på Jevnaker fram til tirsdag, og deretter i fosterhjem. Nå skal de få varme seg og slappe av, så håper vi de overlever, sier hun.

Om noen kunne tenke seg å være fosterhjem for katter er det bare å ta kontakt.

– Vi trenger flere, sier Halvorsen.

 

Grasrotmottaker

Hjelp pus Hadeland har inntekter fra grasrotandelen. Ut over det er de avhengige av gaver for å dekke sine utgifter.

– Vi er så glad for bidrag, og folk hjelper oss når det er krise. Forrige uke trengte vi penger til å betale for en øyeoperasjon på en katt. Da fikk vi mye støtte, forteller Halvorsen.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.