Gå til sidens hovedinnhold

3 489 barn fra Oppland hopper seg gjennom to uker i mai

Artikkelen er over 4 år gammel

Tirsdag 2. mai går startskuddet for Nasjonalforeningen for folkehelsens store hoppetaukonkurranse, der over halvparten av landets barneskoler er med.

I 2017 deltar 103 000 elever ved 1 359 skoler i Hopp for hjertet. Konkurransen varer fra 2. mai til 12. mai.

Inkluderende og lærerikt

− Å hoppe tau er morsomt, spennende, utfordrende og sosialt. I tillegg er det bra for helsen. Vi ønsker å inspirere barn til å være mer aktive i sin skolehverdag, sier Lisbet Rugtvedt, generalsekretær i Nasjonalforeningen for folkehelsen.

− Glade og aktive barn lærer og trives bedre på skolen. Ved å delta i Hopp for hjertet, får elevene mulighet til å erfare gleden av å være i aktivitet sammen, fortsetter hun.

Enorm deltakelse

Hoppetaukonkurransen har vokst fra å engasjere 40 000 skolebarn i 2005 til over 100 000 barn i 2017. Målet med konkurransen er å vise at fysisk aktivitet både er morsomt og bra for helsen, og fint kan kombineres med fag og undervisning.

Gran kommune er i årets konkurranse representert med Fredheim, Jaren, Moen, Sanne og Trintom skole, samt Brandbu barneskole. Lunner kommune er representert med Harestua skole og Lunner barneskole, mens fra Jevnaker kommune skal Toso og Jevnaker skole delta.

Kommentarer til denne saken