Gå til sidens hovedinnhold

Høstfest og dagstur for eldre

Ditt Hadeland

Tirsdag 31. august var det nok et møte for eldre, i regi av Jaren pensjonistforening. Denne gangen også sponset av Pensjonistforbundet. Noe vi i styret takker veldig mye for. Det var 40 stykker som hadde meldt seg på. Påmelding på grunn av covid-19.

Leder Grethe Øverlier ønsket velkommen. Denne gangen hadde vi fått Hans Arne Arnzen til å underholde, det ble ei fin stund med sang, gitarspill og noen gode historier, og det ble mye latter.

Det ble tid for mat. Lapskausen fra Lygna smakte fortreffelig som alltid.

Så ble det mer underholdning og sang, før det ble kaffe og nydelig kringle fra Grinaker Bakeri i Brandbu.

Det ble en hyggelig aften på Marienlyst, tydelig at mange synes det er trivelig å få komme sammen igjen, selvfølgelig under restriksjoner og nøye fulgte regler på grunn av covid-19.

Leder Grethe takket for en hyggelig aften, og orienterte om turen til Halden, som skulle være 2. september.

Så torsdag 2. september var vi reiseklare fra Marienlyst kl. 8.30. Der sto bussen klar, med Tormod fra Buss og Reiseservice AS som sjåfør og 41 forventningsfulle og spente deltakere. Med fin buss og nydelig vær gikk turen til Festningen og Halden raskt. Tormod guidet oss underveis.

I kroa på Festningen fikk vi servert nydelige rundstykker og kaffe og te, før det ble guiding på Festningen av selveste Kommandanten. Han kunne sine saker, mye informasjon, og mye ny lærdom. Vi fikk også se begge plassene som innspillingene til Allsang på grensen er innspilt. Og ikke minst utsikten over Halden by.

Det var noen som synes det ble litt vanskelig og langt å gå rundt på Festningen, så de koste seg med is utenfor kroa i finværet mens vi andre gikk.

Så var det tilbake i bussen, som da kjørte oss til turens høydepunkt, som da var Haldenkanalen. Vi ble ønsket velkommen om bord i båten «Brekke», av skipper og betjening, alle ble spritet før ombordstigning. Vi kunne sitte hvor vi ville enten under tak eller oppe på dekk. Alt lå an til å bli en flott tur, med sol og stille vann. Det var anledning til å få kjøpt forfriskninger om bord, noe de fleste benyttet seg av. Det var mange spente, som ikke hadde kjørt i sluser før, fire sluser à 27 meter så det ble en ganske stor høydeforskjell fra vannet vi startet på til vi var på toppen hvor båten da snudde. Det er utrolig at det går an. Her fikk vi også guiding av skipperen. Fortalte blant annet om et sted der det var ca. 100 villsvin langs vannet, og vi så flere beverhytter.

På turen nedover igjen fikk vi servert middag, nydelige karbonader, grønnsaker, potet og saus, med hjemmelaget is og kaffe til dessert. Utrolig godt og smakfullt måltid, og raskt servert.

Turen tok tre timer opp og ned, og plutselig var vi på kaia igjen, hvor vår fine buss ventet på oss.

Vi takket pent for oss til et meget hyggelig vertskap, og fant igjen plassene våres i bussen, som med Tormod ved rattet loset oss trygt og rolig tilbake til Jaren. Alle roste og takket for en flott tur, mange kunne ønske seg en slik tur til, sa de.

Grethe takket alle for en fantastisk dag, takket Tone i Buss og Reiseservice AS for en flott opplagt tur, og ikke minst Tormod for trygg og god kjøring.

Dette var en veldig fin dagstur, som kan anbefales på det sterkeste.

Her hadde vi også fått sponsormidler, så dette ble en veldig, veldig billig tur for de som deltok. Styret takker til Pensjonistforbundet og til alle som var med på denne fine turen.

Kommentarer til denne saken