HRA: – Har ikke satt opp prisen på restavfall

– FEIL: Kjell Olav Kolrud hos HRA mener det er feil å skylde på prisene hos HRA for å forklare dumping av søppel i naturen.

– FEIL: Kjell Olav Kolrud hos HRA mener det er feil å skylde på prisene hos HRA for å forklare dumping av søppel i naturen. Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel

HRA-leder Kjell Olav Kolrud synes ikke det er rettferdig å gi avfallsselskapet skylden for at folk dumper søppel i naturen.

DEL

Flere peker på HRA-prisene som en årsak til at det dumpes søppel i naturen. Flere steder i distriktet er det funnet ulovlige søppeldynger.

Kjell Olav Kolrud, daglig leder hos HRA, vil gjerne presisere at det ikke er dyrt å levere søppel på Trollmyra eller ved de andre gjenvinningsstasjonene i distriktet.

– Vi har ikke satt opp prisen på restavfall. Det koster fortsatt 50 kroner for én sekk. De fleste som kommer til oss med restavfall, har med seg 1–3 sekker, og det koster like mye som før, sier han.

– Det vi har gjort er å sørge for at du ikke får kvantumsrabatt for å levere ekstra mye søppel, sier han. HRA har et mål om å få ned volumet på restavfall, og i stedet få inn mest mulig sortert søppel som kan gjenvinnes.

Kommer du med et tilhengerlass, på omkring en kubikkmeter, er prisen 500 kroner.

– Det er ganske mye søppel, sier Kolrud.

Gratis vaskemaskin-levering

HRA-lederen har lest flere kommentarer hvor folk klager på HRA-prisene.

– En ga HRA-prisene skylden for at han fant en vaskemaskin og papiravfall i naturen. Men dette er jo gratis å levere hos oss, sier Kolrud.

Han kjenner ikke til at det har vært noen nedgang i restavfall-mengden i det siste.

– Vi snakker med operatørene som jobber på gjenvinningsstasjonen. De sier at den vanligste reaksjonen fra folk som skal betale er «å, var det ikke mer».

Hageavfall

Hageavfall har det tidligere vært gratis å levere, men fra nyttår begynte man å ta betaling.

– Veldig få reagerer på prisene. Det koster fire kroner for en sekk med hageavfall. Inntrykket er at folk heller får sjokk motsatt vei når de skal betale. Det er mye billigere enn de hadde ventet, sier Kolrud.

– I ringeriksregionen skjer det en urbanisering, hvor stadig flere bor i tett bebyggelse med lite hageareal. Da er det urimelig at alle skal betale helt likt – ikke minst når mange har mulighet til å kompostere hageavfall hjemme, sier han, som en forklaring på at man nå tar betalt for hageavfall.

Kolrud har ikke sett tegn på at det dumpes mer søppel i naturen enn tidligere.

– Vi har en oppfatning om at budskapet om å ikke forurense har gått inn hos folk flest, sier Kjell Olav Kolrud.

Artikkeltags