280 hunder fordelt på 29 spann, startet i dag tidlig ut fra på Åstjern. I løpet av det neste døgnet skal de tilbakelegge 230 kilometer.

– Starten gikk faktisk veldig bra. Det var nok noen kjørere som var litt skeptisk til å kjøre ut fra den isete parkeringsplassen, men alle kom vel avgårde, sier løpsleder Thomas Andresen.

Hakasleppet arrangeres av Hakadal sledehundklubb, som blant annet favner hundekjørere fra Hadeland. To lokale kjørere stilte til start, Nina Skramsted og Geir Wiik.

– Det er harde spor og det kommer til å gå fort. Det er et par utforkjøringer og svinger som kan bli litt spennende, sier Andresen.

Spannene passerte Lygna rundt 09.00 lørdag morgen, og kjører deretter ned på Gran-almenningen, mot Jeppedalen og Skrukkelia, til sjekkpunkt Langen. Der blir det pause for spannene.

Deretter går ferden sørover, krysser gamle Hadelandsåsen mot sjekkpunkt Hakkim via Råsjøstua. Deretter kjørere spannen en runde i Romeriksåsen, krysser Vombakk, og kommer tilbake igjen til Langen, og etterhvert til mål på Åstjern.

De første spannene er ventet inn fra fra ca 07.00 søndag morgen