Gå til sidens hovedinnhold

Husflidsaktiviteter i Sysselgården

I Sysselgården i Brandbu er det travle tider.

Ditt Hadeland

Det planlegges og forberedes husflidsaktiviteter og prøvemodeller til både læring og inspirasjon tar form. Vårens farger lyser opp i skap og hyller og så snart det er mulig åpnes dørene for kreative kvelder, husflidskurs og temadager. Forfriskninger eller mat serveres og alle aktiviteter foregår i lett tilgjengelige lokaler, i lyse og trivelige omgivelser i Sysselgårdens storstue.

På de Kreative kveldene holder vi på med mange slags teknikker, gjerne små prosjekter slik at man kan få prøvd ut eller finpusset en teknikk. Det er søm på maskin, hekling, strikking og broderi av mange slag. Står du fast i et prosjekt er det hjelp å få! Det er inspirerende å gjøre håndarbeid sammen med andre, her er det hyggelig, sosialt og lærerikt!

Les også

Ann Therese brukte 200 timer bare på rammen rundt løven: – Det å brodere er meditasjon for meg

De første kursene blir «Sømkurs for nybegynnere» og «Sy din egen kjole» med Kari Bjone Engelien. Kari er en dyktig og etterspurt kurslærer, hun forbereder kursene grundig og har mange gode tips underveis i arbeidet.

Det er også planlagt kurs i to teknikker som blir stadig mer populære: hakking og pjoning. Bjørg Schultz i Mangesysleriet i Vågå tar turen til Hadeland og holder kurs i begge teknikker. Bjørg er en svært kunnskapsrik Husflidhåndverker, juryert i Norges Husflidslag. Hun har lang erfaring innen trådteknikker og har ord på seg for å være en veldig god formidler.

Kursene i Sysselgården blir raskt fulltegnet, så her er det førstemann til mølla! Flere kurs og temadager står på planen, og annonseres utover vinter og vår.

Husflid – det å lage noe med egne hender er i tiden, «holdbart» er et stikkord. I Sysselgården formidler vi og deler kunnskap, kreativitet og gleden ved å lage egne holdbare produkter med holdbare materialer!

Bildeserie

Se bildene: Slik ble det nye Bildentekstilet produsert

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.