Herrebunaden er en rekonstruksjon av motedrakt brukt på Hadeland på siste del av 1800-tallet, og nå blir det altså anledning til å sy denne selv.

Kurset er beregnet for dem som har interesse for søm og håndverk, og man bør ha grunnleggende sømkunnskap og erfaring i håndsøm da bunaden sys for hånd.

Nytt kurs etterpå

Bunadkurset er omfattende og krever en del tid til hjemmearbeid mellom kurskveldene, men hvilken følelse når bunaden er ferdig til bruk!

På dette kurset syr vi skjorte, vest og bukse. Jakka/trøya sys på et eget kurs, som starter når dette kurset er ferdig, eller den kan bestilles hos bunadtilvirker (målsøm).

Elleve mandager

Kurset starter opp i begynnelsen av november og går over elleve mandager før og etter jul på Kommunehuset på Granavollen.

Kurslærerne i år er lokale: Inger Mette Lillestøl Nymoen og Aud Jorun Eide. Bunadtilvirker Joar Vaagø er med som veileder, så her mangler det ikke på kyndig hjelp.

De første påmeldingene har allerede begynt å komme, og det er begrenset antall plasser, så vi oppfordrer interesserte til å melde seg på raskt.