Gå til sidens hovedinnhold

Hvorfor skal jeg som ufør gidde å stemme ved valget i år?

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Er Arbeiderpartiet og Senterpartiet for innskrenking av BPA-forslaget som var fremmet for i kommunestyremøtet 20. mai 2021? Dere er jo to sosialistiske partier som skal spille på lag med de fattige og svake i samfunnet. Politikere må huske på en ting. Funksjonshemmede ba aldri om å bli født funksjonshemmet. Det var bare et dårlig kort en fikk før en ble født i livet.

Funksjonshemmede drømmer om å være mest mulig normale i livet. Det er visst en slags skam og en økonomisk belastning å være ufør i samfunnet. En får ikke råd til å være sosial slik som andre i samfunnet ellers har råd til. Det blir mange ensomme dager hjemme. Mens andre er ute og jobber og lever det sosiale livet.

Hvorfor skal jeg som ufør i livet gidde å stemme på partier som jobber mot de fattige og uføre i samfunnet ellers? Jeg har stemt på mange forskjellige partier i løpet av livet. Ingen av dere er noe spesielt begeistret for å jobbe for at de uføre og svake og fattige i samfunnet skal få det bedre. Så for første gang i livet mitt. Vurderer jeg å stemme blankt ved årets valg. Har fullstendig mistet troen på de øvrige partier som stadig lover at de fattige skal få det bedre. Når det egentlig blir bare det motsatte. De rike blir rikere. De fattige blir fattigere. Flere blir arbeidsledige.

Kan dere politiske partier overbevise meg om at jeg tar feil som ufør? Eller har jeg rett? Dere andre kan stemme som dere selv vil. Hvordan vil Gran få folk ut i arbeid i Gran? Andre folk som har lite av utdanning og jobberfaring å vise til. Hvordan skal en da komme ut i samfunnet og få jobb? Hvordan vil Gran få flere folk til å flytte til Gran? Hva slags sosiale aktiviteter har Gran kommune å tilby til folk som ikke har så god råd til å være sosiale?

Ellers ønsker jeg dere alle en god sommer.

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.