Gå til sidens hovedinnhold

I april slukkes betalingslyset på bomstasjonene

Artikkelen er over 2 år gammel

Fra og med april vil du ikke lenger kunne se det grønne godkjent-lyset ved bomstasjonene. Det skal Vegdirektoratet nå fjerne.

Vegdirektoratet opplyser i en pressemelding at de vil slukke betalingslyset ved alle bomstasjoner fra og med 6. april. Dette gjelder også bomstasjonene på Hadeland.

Grunnen til slukkingen skal ifølge direktoratet være et ønske om å spare penger. Det koster nemlig å etablere og drifte lysene. I tillegg hevder byråkratene det er usikkert hvor stor nytte trafikantene har av lyssignalene.

– Vi har derfor besluttet at alle lyssignal i bomstasjoner skal fjernes, opplyser Egil Aasheim som leder kontoret for Autopass i Vegdirektoratet.

Selv om lyset slukkes, vil stolpene bli stående inntil videre.

– Vi regner imidlertid med at det vil ta noe tid før vi får fjernet alle lysstolpene i hele landet, men vi vil sørge for at dette skjer så snart det er praktisk mulig, sier Aasheim.

Les også

Bompengesjokk: I år vil hver bilist måtte betale 5200 kroner – i gjennomsnitt

Det har vært omfattende høringsprosesser før endringen settes til live. Både bompengeselskaper, kommuner, bilbransjen, fylkeskommuner og andre samarbeidspartnere har vært involvert i høringsrundene, forteller direktoratet. Konklusjonen ble at lysene skal slukkes, for evig og alltid.

Hvis du er nysgjerrig på om du faktisk har betalt bompenger eller ei må du heretter gå inn på autopass.no og sjekke «Min side».

Direktoratet bekrefter at det ikke vil bli satt opp nye lysstolper når de skal reise nye bomstasjoner rundt om i landet.

Les også

Stor økning i antallet ubetalte småkrav som ender opp hos namsmannen

Kommentarer til denne saken