I år blir åpen dag på brannstasjonen digital

BJØRNIS OG MATHIAS: Rune Kyllenstjerna, Bjørnis og Mathias Unnli Mathisen.

BJØRNIS OG MATHIAS: Rune Kyllenstjerna, Bjørnis og Mathias Unnli Mathisen. Foto:

Direktesending erstatter tradisjonell åpen dag på brannstasjonen førstkommende lørdag.

DEL

– Vi hadde gledet oss til å ta imot besøk av både store og små på åpen brannstasjon. Slik ble det ikke i år. Korona-pandemien setter en stopper for større publikumsarrangement og dermed er den tradisjonelle åpne dagen avlyst, opplyser brannvesenet i en pressemelding.

Som erstatning blir det en direktesending via Facebook og YouTube, med brannbamsen Bjørnis som vert. I sendingen fra klokka 11 blir det innslag fra flere brannstasjoner i Norge der seerne får være med på slokkeøvelse, redning fra stigebil, teste ut brannslanger og mye annet gøy, heter det i pressemeldingen.

– Her skal vi i Lunner-Gran brann og redning bidra med et innslag, så vi håper mange hadelendinger vil følge direktesendingen og få med seg det viktige budskapet brannvernuka har, sier leder for forebyggende avdeling, Rune Kyllenstjerna.

– Vi har i mange år hatt fokus på å ha brannøvelser hjemme, og at alle bør ha en plan på hva man skal gjøre i tilfelle brann. Det er ikke uten grunn, sier branninspektør Harald Unnli Mathisen.

En ny undersøkelse viser at 42 prosent av familier med barn i alderen 0–12 år ikke har diskutert hvordan de skal evakuere barna ved en brann.

– Vi vil derfor understreke viktigheten av at folk engasjerer seg på hjemmebane, og tar dette med brannsikkerhet på alvor hjemme i egen bolig, sier Mathisen.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken