Gå til sidens hovedinnhold

30 år med bilsalg til hadelendinger

Artikkelen er over 7 år gammel

GRUA: Grua Auto startet opp i det små i november 1984. I dag er de store på Mitsubishi, på brukte biler og på biler som du ikke kan kjøpe hvor som helst.

Daglig leder Tove Kristiansen forteller at de nylig solgte en brukt Lamborghini til en kjøper fra Bergen. Spesielle biler av den typen er det ikke så mange som selger.

Grua Auto selger eksempelvis også en god del Mitsubishi Lancer Evolution. Hun forteller at dette er et nisjemarked som de har fått innpass i. I dag er de godt kjent i Norge for litt spennende og spesielle biler.

Det var mannen hennes, Håkon Kristiansen, som inntil da hadde jobbet med biloppretting i Oslo, som startet bedriften på Grua.

– Han leide lokaler på Gruatoppen langs gamle riksveg 4, forteller hun.

Noen år senere, i 1993, flyttet bedriften inn i lokalene de har i dag. Ved «nye» riksveg 4.

Nye og brukte biler

Den første tiden var det hovedsakelig bruktbilsalg de drev med, men i 1993 fikk de agenturet på Mitsubishi. Siden har de prøvd seg på både Daewoo, Chevrolet og Fiat. I 2009 ble de også forhandler for Ford, men det har de gitt seg med, selv om de fortsatt har ettermarkedet.

– Markedet for Ford er litt for lite her på Hadeland, forklarer Kristiansen.

Hun er veldig fornøyd med å selge Mitsubishi her i distriktet. Det ser hun på som et bra merke for hadelendingene, som gjerne vil ha firehjulstrekk og praktiske biler. Med Mitsubishi får de ifølge henne både dét og mye bil for pengene.

Som Mitsubishi-forhandler gjør de det også veldig godt. Hun forteller at de har en markedsandel på Hadeland på elleve prosent, mens Mitsubishi på landsbasis har tre-fire prosent. Det er hun veldig godt fornøyd med.

Brukte biler har de alltid vært gode på, og fortsatt selger de masse bruktbiler. Fra 1984 til i dag har Grua Auto solgt 10.610 biler totalt. Av disse utgjør nybilsalget 1935 biler. De har med andre ord solgt gjennomsnittlig 354 biler per år i løpet av disse årene. Kristiansen forteller at de selger dobbelt så mange brukte som nye biler per år.

Trives godt

Selv har hun jobbet i bedriften siden 1986. Før det hadde hun jobb i Oslo og var veldig glad da hun slapp å pendle. Siden 2002 har hun vært daglig leder.

En annen som har vært med veldig lenge i Grua Auto er Peder Tuff, som i dag er delelagersjef. Han forteller at han trives veldig bra i bedriften.

– Det er jo derfor jeg er her, forteller han.

Tuff er fornøyd med både selve jobben, kollegene og ledelsen, og synes han har det bra. Han begynte i 1993 og har vært med helt fra starten etter at de flyttet fra de opprinnelige lokalene.

Tuff forteller at han begynte på verkstedet, og han har også arbeidet som teknisk leder.

Tove Kristiansen forteller at jubileet skal markeres hele denne uka. Hun lover både mange kampanjer og mye annet. Alle som prøver bil denne uka vil blant annet være med på en trekning om reisegavekort. Dessuten er det servering i butikken.

tips@hadeland.net

Kommentarer til denne saken