Gå til sidens hovedinnhold

Her får du Hadelands dyreste bruktbiler

Artikkelen er over 7 år gammel

HADELAND: Bruktbiler med prislapp på over millionen er ikke uvanlig hos flere av distriktets bruktbilselgere. Blant disse er en helt spesiell 87-modell.

Det er store bruktbilverdier i omløp i flere butikker i distriktet vårt.

Aller dyrest hos TJ Auto på Roa, hvor den tidligere svært omtalte «toll-tull-bilen» har en prislapp på 5,5 millioner kroner. Men er det en bruktbil?

Utenlandsk interesse

Den har vært registrert i utlandet én gang før han overtok den, men den er ikke kjørt i vanlig trafikk, bekrefter innehaver Tony André Johansen.

– Bilene hos Lamborghini kjøres alltid litt over seks mil av fabrikkens folk etter at de er produsert, forteller han.

Altså er dette en fabrikkny bil. Men Johansen har flere godbiter i salgslokalene. Han unngår elegant en som er skjult under en presenning og viser oss heller en Mercedes SL65 AMG til 1.179.000 kroner, som flere har vist interesse for.

– Både unge folk med mye penger og entusiaster som er ute etter akkurat en slik bil, forteller Johansen.

Også kjøpere fra utlandet melder interesse for flere av bilene til TJ Auto. Lokale kjøpere er det derimot få av, forteller han.

Skarp konkurranse

Mohagen Bil startet i sin tid som ren bruktbilforhandler og holder fortsatt stand med mange dyre biler i lokalene. Men ingen millionbiler for øyeblikket.

– Flaut, smiler selger Ole Sigurd Marthins spøkefullt.

Millionbiler har de likevel solgt i år.

– Vi har bra omløp på de dyreste bilene. Kjøpere av slike vet hva de skal ha og velger blant annet hos oss etter å ha gjort undersøkelser på nett på forhånd. De fleste sjekker også oss som forhandler. Det skjer stadig oftere og er både forståelig og helt greit, forteller han.

Lars Erik Torstensen hos Autocenteret Sport på Roa har samme erfaring.

– Veldig greit at kundene gjør undersøkelser på forhånd og avtaler tid for visning, sier han.

– Vi selger mange av de samme bilmodellene og følger selvfølgelig med på prissettingen hos konkurrentene, forteller selgeren hos Autosenteret Sport, som har solgt fire Range Rovere til over millionen tidligere i år.

87-modell og dyrest

Outsideren blant bruktbilforhandlerne i det dyre segmentet er Petter Bækken i Vestre Gran, som har en Mercedes SL350 AMG Optic 2013-modell til salgs for 1.059.000 kroner.

– Tregt marked, er Bækkens konklusjon om importbilen han trodde skulle være mer lettsolgt.

Den mest spesielle bruktbilen til salgs i distriktet er den rendyrkede rallybilen Ford RS200 (Evo) som Grua Auto har til salgs.

Selger Thomas Kristiansen kan snakke seg varm om nettopp denne svært sjeldne bilen, som han både egenhendig og med god hjelp har gjort mye med. Bilen er klar for hvite skilter så fort en interessert kjøper signerer nødvendige papirer og kvitterer ut 1,3 millioner kroner.

Hadelands dyreste bruktbil? 2014-modell Lamborghini Aventador Roadster med seks fabrikkjørte mil på telleren? Eller en usannsynlig heftig fullrenovert rallybil fra 1987 med nyoverhalt motor med samme kilometerstand? Vi holder en klar knapp på RS-en og kårer denne, høyst uhøytidelig, til Hadelands dyreste bruktbil per 1. november.

tips@hadeland.net

Kommentarer til denne saken