Gå til sidens hovedinnhold

Pernilles kule Cooper

Artikkelen er over 7 år gammel

ROA/JAREN: Klassikeren Mini Cooper er en bil de fleste gjenkjenner og som «alltid» har vært der. Omtrent som Bobla. Pernille Skollerud fra Roa eier en slik og viser den gjerne fram. Vi møter henne på Jaren i flott høstvær. Bilen skaffet hun seg for halvannet år siden.

– Jeg var ganske bestemt på at det var Mini Cooper jeg skulle ha, forteller hun om sin første bil.

– Jeg synes disse bilene er utrolig kule. Kjempekule. Også kan du gjøre de veldig personlig, som for eksempel å kjøpe sjakkbrett mønster og klistre på taket. Masse morsomt tilbehør. Noe hun selv ikke har gjort siden hun synes hennes Cooper allerede var så fin. Ikke minst fargekombinasjonen. At den var rød med hvite felger og hvitt tak og to hvite striper på panseret. Stemmen hennes røper glød og glede for bilen sin.

– Hva vet du om historien til Mini Cooper?

– Det forholdet jeg har til Mini historisk sett er Mr. Bean og den gamle Minien hans, sier hun med et smil.

Sin egen Cooper kjøpte hun i mai 2013, to måneder før 18-års bursdagen, som en motivasjon for å greie siste innspurten med kjøretimer for å ta lappen.

Siden har det vært henne og Mini, som hun ikke har hatt nevneverdig problemer med. Det eneste som er byttet er batteriet på 2004 modellen hennes.

– Forrige eier brukte den som sommerbil og mamma og pappa var veldig spent på hvordan den ville være på vinteren. Jeg fikk med vinterdekk, men de var det bare å kaste. Med nye dekk kom jeg fram overalt. Den er kjempemorsom å kjøre. Mye artigere enn familiebilen til mamma og pappa. Pappa fikk lyst til å kjøpe en selv etter at han kjørte min, fordi han syns den er så kul å kjøre.

– Hva gjør du når møter andre Cooper'e langs vegen?

– Da er det enten tut eller vink, ler Pernille og viser tydelig med armene at dette har hun antakelig gjort noen ganger allerede. Men ikke i by'n hvor det er en god del flere enn her på bygda.

– Det er mange som reager som du med overraskelse nå de setter seg i bilen. En veldig søt bil, sier bileieren, som var bestemt på at hennes første bil skulle være annerledes enn hva de fleste andre har.

Pernille bryr seg om Minien sin som hun vet har 116 spreke hestekrefter.

– Men hvor stor motoren er aner jeg ikke, sier hun med et smil.

Kommentarer til denne saken