Ida (33) forteller om livet med angsten: – På det verste var det så ille at jeg ikke ville leve lenger

ÅPEN OG MODIG: Ida Nybakke Fiskvik forteller om hennes opplevelse av å leve med angst. Hun håper åpenheten kan hjelpe andre som er i lignende situasjoner.

ÅPEN OG MODIG: Ida Nybakke Fiskvik forteller om hennes opplevelse av å leve med angst. Hun håper åpenheten kan hjelpe andre som er i lignende situasjoner. Foto:

Ida Nybakke Fiskvik var så langt nede at hun følte at livet ikke var verdt å leve. Nå ønsker hun å bidra til mer åpenhet rundt psykisk helse, og deler historien sin i den nyeste episoden av podkasten Hei Hadeland.

DEL

– Hvis min historie kan bidra til at det blir mer åpenhet og at angst blir mindre tabubelagt, så er det verdt det, sier småbarnsmoren om hvorfor hun svarte ja på Hadeland sin forespørsel om å dele noen av sine erfaringer.

I podkasten Hei Hadeland kan du høre hva som skjedde da Ida først ble rammet av et panikkangstanfall, og hvordan hun lever med angsten i dag.

Hun har også et viktig budskap til alle som opplever psykiske plager i løpet av livet, og ifølge Mental helse er det så mange som halvparten av oss.

– Det er ikke noe nederlag å be om hjelp. Jeg var selv skeptisk til å gjøre det, for jeg trodde dette ville gå over av seg selv. Det gjorde det ikke. Derfor er jeg glad for at jeg etter hvert fikk den hjelpen jeg trengte, sier Ida.

Podkasten kan du enten høre i nettspilleren under, eller du kan finne den der hvor du vanligvis hører podkast. For eksempel i Spotify eller Apple sin podkast-app.

Her kan du få hjelp

Mental helses hjelpetelefon: 116 123

Røde Kors-telefonen: 800 33 321

Kirkens SOS: 22 40 00 40

Legevakten: 116 117

Medisinsk nødtelefon: 113

Hør flere utgaver av Hei Hadeland:

Hei Hadeland # 5 med Jonas Rønning

Komiker Jonas Rønning forteller om sitt forhold til Jahn Teigen, hvordan Hønefossrevyen skal markere årets jubileum og om hvordan en jobb i Nederland endte med opphold i fyllearresten. I denne episoden får du også møte selveste Kong Harald og næringslivskjendis Bjørn Kjos ... Du kan også høre episoden i Spotify eller i Apple sin podkast-app dersom du bruker iPhone.

Hei Hadeland # 4 med Trude og Margrethe Aasby Bismo

Margrethe (22) og Trude (40) Aasby Bismo forteller om jakten på kjærligheten, den store aldersforskjellen og hvordan det er å være «skeiv» på landet. Du kan høre episoden i Spotify eller i Apple sin podkast-app dersom du bruker iPhone.

Hei Hadeland # 3 med Sissel Skjervum Bjerkehagen og Line Ramsrud

Sissel Skjervum Bjerkehagen (47) får mindre kjeft på nærbutikken nå, enn da hun var redaktør i Hadeland. Line Ramsrud (41) forventer på ris og ros når hun tar på seg ledertrøya for lokalavisen. Bli bedre kjent med den nye - og den forrige - redaktøren. Du kan høre episoden i nettspilleren under, eller i Spotify.

Hei Hadeland # 2 med Amalie Driveklepp og Mari Western

Amalie Driveklepp (16) ble kjent over hele landet da hun lagde egen ballkjole av IKEA-poser. Nå skal hun delta i Kvelden før kvelden på NRK. Mari Western (32) er sokneprest i Lunner, og forteller hvordan hun nærmest havnet i yrket ved en tilfeldighet og hvorfor hun er en veldig «utypisk» prest. Hør i nettspilleren under, i Spotify eller i Apple sin podkast-app.

Hei Hadeland # 1 med Adam Douglas

Når Adam Douglas drar fra den ene utsolgte konserten til den neste på juleturné, så har han alltid i bakhodet at for noen er jula den vanskeligste tiden på året. I denne episode forteller han om sine egne opplevelser av ensom jul. Hør også hans nydelige versjon av klassikeren White Christmas. Hør i nettspilleren under, i Spotify eller Apple sin podkast-app.

Artikkeltags