Gå til sidens hovedinnhold

Ikke kast oss under bussen!

Meninger Dette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

Høyres store drøm om en videregående skole med karakterbasert opptak vil bli mange elevers verste mareritt. Regjeringens forslag om å tvinge fylkene i Norge til å innføre «fritt skolevalg» eller karakterbasert opptak som det betyr i praksis, vil ikke bare drepe distriktsskolene våre, det vil gjøre det vanskeligere å være ungdom generelt. Det vil nemlig ramme de ungdommene som allerede har det som vanskeligst på ungdomsskolen.

LES OGSÅ: Ja til fritt skolevalg – for alle!

Nærskoleprinsippet beskytter elevene ved i gi dem et sikkerhetsnett hos nærskolen sin. Det gir en trygghet å vite at du skal få lov til å fortsette på samme skole som vennene dine like ved der du bor. Det bør være en selvfølge at bare fordi du hadde det vanskelig på ungdomsskolen så skal du ikke presses ut av de sosiale nettverket du er en del av. Når vi vet at karakterpress allerede er en stor utfordring på ungdomsskolen, vil ikke det å gi karakteren en større betydning gjøre det lettere for elevene på ungdomsskolen. For mens vi i AUF og Arbeiderpartiet vil at skolen skal være et sted for kunnskap og trygghet for alle, fortsetter høyresiden med sitt evigvarende budskap om at testing og prestasjon er det viktigste vi har.

Les mer

Maria (18) vil helst begynne på videregående skole på Toten, men bor i feil fylke: – Jeg er både irritert og frustrert

Det er grunnleggende urettferdig at det igjen er oss elever regjeringens påtvungne reformer skal ramme hardest. Det var oss dere presset ut av skolen ved å innføre fraværsgrensa og nå gjør dere det enda en gang. Vi er lei av å bli kastet under bussen, det er på tide at dere tar oss på alvor. Det er på tide å lytte til oss og det er på tide at den norske regjeringen forstår at testing og prestasjon ikke er alt.

Les mer

Nå er det klart: Elever i Lunner og Jevnaker kan fortsatt gå på Hadeland videregående skole

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.