Gå til sidens hovedinnhold

Ingeborg Linnerud: Alle mot klimakrisen!

Artikkelen er over 2 år gammel

Kommentar Dette er en kommentar, skrevet av en redaksjonell medarbeider. Kommentaren gir uttrykk for skribentens holdninger.

Nå er det viktig at alle tar på seg kampdrakta og gjør seg klar, for nå skal vi nemlig spille den vanskeligste og mest krevende kampen vi noen gang har gjort. Vi skal ut og kjempe mot klimakrisen. Dette her, det er faktisk krise. Vi har elleve år igjen. Elleve år på å kutte utslippene våre kraftig, eller så er løpet kjørt og jorda vil gå under. Helt ærlig skjønner jeg ikke at dette ikke er en sak som engasjerer alle. For det er ihvertfall en sak som omhandler alle og hvor konsekvensene vil gå like hardt utover alle til slutt. Dette her handler om lagånd, her er vi alle på et lag. Alle mot klimakrisen!

I det siste har flere og flere ungdommer engasjert seg i klimaet. For det viser seg at de fleste voksne gir blanke i om de ødelegger kloden, så nå får vi begynne å rydde opp. Men uansett er ikke dette en kamp vi vil klare alene. Du kan ikke spille eleverkamp med bare seks spillere på banen, da skjønner man at motstanderen spiller seg forbi og setter ballen i nettet. Vi må fylle opp stallen, ha fullt lag og sette utpå nye spillere, så vi hele tiden ligger et hakk foran motstanderen vår, klimakrisen.

LES OGSÅ:

Les også

Maria (12) fra Brandbu dro i gang miljøaksjon: - Greta Thunberg er mitt store idol

 

Det er mange måter man kan være med å engasjere seg i miljøet og klimaet på, du trenger ikke å være klimaekspert for å bli med. Selv om det er lett å tenke at de endringene du gjør ikke har noen betydning, har de mye å si. For hvis alle tenker det, da vil ikke noe skje, men hvis vi isteden tenker at nå skal vi gjøre alt vi kan for å være så klimavennlige som mulig, vil det ha stor betydning. Det handler bare om å velge tråsykkelen eller bena, eventuelt kollektivt fremfor bilen. Å kildesortere alt du har av søppel. Korte ned på dusjene og ikke bruke unødvendig med strøm. Og det som kanskje er det største problemet: det sinnsyke overforbruket vårt. Vi må stoppe trenden med å hele tiden handle nytt, og heller forsøke å se alle mulighetene vi har for gjenbruk og kjøp og salg av brukte klær og annet.

Klimaet burde engasjere alle. Hva er grunnen til at du ikke skal være med å kjempe denne kampen sammen med oss? Er det noen der ute som vil at jorden skal gå under? Jeg skjønner ikke hvorfor noen vil svikte laget sitt og ta på seg drakta til klimakrisen, men dessverre er det flere som gjør det. Som velger å overse oss som blør for drakta og gjør alt vi kan for å finte ut motstanderen. Finn frem lagånden, finn frem engasjementet og bli med å krige.

LES OGSÅ:

Les også

Sigrid (31) fra Brandbu har tatt doktorgrad i psykologi. Nå vil hun jobbe med klima

Ingeborg Linnerud

Ingeborg Linnerud (15) kommer fra Harestua. Hun er skribent i Ured, og på fritiden går hun på fotball og turning. Hun elsker å være aktiv hele tiden med forskjellige aktiviteter. Hun er leder i Harestua 4h, og går i 10. klasse på Harestua skole.

 

Kommentarer til denne saken