Gå til sidens hovedinnhold

Ingen anke i Norges største overgrepssak – gutter fra Hadeland blant ofrene

Artikkelen er over 2 år gammel

En 27 år gammel romeriking ble i slutten av juni dømt til 16 års fengsel i norgeshistoriens største overgrepssak. Nå er det klart at han ikke anker dommen.

Det er forsvarer Gunhild Lærum som informerer Romerikes Blad om dette.

– Vi har gjennomgått dommen og har kommet fram til at vi mener at den er godt skrevet. Retten har hørt oss på en del ting, både når deg gjelder det juridiske og det økonomiske.

I dommen, som ble avsagt 28. juni, har Nedre Romerike tingrett funnet mannen skyldig i en rekke overgrep mot 270 unge gutter. De aller fleste overgrepene skal ha skjedd over nett. To av ofrene er fra Hadeland.

Fengselsstraffen på 16 år var identisk med aktors påstand.

– Det ble selvsagt en lang straff, noe vi var forberedt på. Jeg har snakket med ham to ganger og gjennomgått dommen med ham. Han mener at det beste for alle, spesielt for de fornærmede, er at saken avsluttes nå, sier Lærum.

LES OGSÅ:

To gutter fra Hadeland er blant ofrene i det som omtales som norgeshistoriens største overgrepssak. Fredag ettermiddag falt dommen mot romerikingen. Romerikes Blad har snakket med mannens forsvarer.

– Tar vi til etterretning

På vegne av de fornærmede, sier bistandsadvokat Christian Lundin dette om at saken ikke ankes:

– Dette tar vi til etterretning.

Domfelte ble dømt til å betale til sammen 18,5 millioner kroner til sine ofre.

– De kan hver og en inngi en sivil anke på erstatningsbeløpet. Her er ankefristen én måned, så hva hver enkelt velger å gjøre her, vet jeg foreløpig ikke, sier Lundin.

LES OGSÅ: To lokale gutter blant ofrene som krever 25 millioner i norgeshistoriens største overgrepssak: – En sak helt uten sidestykke

– Jeg er veldig lei meg

Etter at 27-åringen fikk dommen i slutten av juni lot han seg intervjue av Romerikes Blad. Der viste han anger for det han har gjort.

– Det viktigste for meg er å si unnskyld for det jeg har gjort. Underveis mens jeg har holdt på med dette har jeg ikke tatt inn over meg at det jeg har gjort er veldig alvorlig og har hatt store konsekvenser for de fornærmede. Det har jeg i løpet av rettssaken og de tre årene jeg har sittet i varetekt fått større forståelse for. Jeg er veldig lei meg for at jeg har utsatt alle disse for det, og jeg håper de kan få fine liv videre og legge dette bak seg etter hvert, sa blant annet romerikingen.

Les også

«Sandra» tilbød sex og kjæresteforhold i bytte mot filmer: Slik var 26-åringens utspekulerte dobbeltliv

Kommentarer til denne saken