Gå til sidens hovedinnhold

Ingen EM-medalje til Magnus - ble for tøft i varmen

Magnus Tuv Myhre hadde håpet på medalje på 5000-meteren i U23-EM, men måtte nøye seg med en sjetteplass.

Jevnaker-mannen som løper for Brandbu IF fikk det tungt på 5000-meterfinalen i U23-EM i Tallinn. Til slutt endte han på sjetteplass.

Magnus hadde den tredje beste personlige rekorden i feltet før start. Favoritten Mohamed Mahumed fra Tyskland statte relativt høy fart fra start av, mens Magnus la seg på en femte-/sjetteplass i feltet. Ved passering 3.000 meter gikk det for fort for Magnus: Fire løpere fikk en luke, og Magnus klarte ikke å komme opp til tetkvartetten.

Noe lureløp ble det slett ikke i Tallinn: Til slutt var det Mouhumed som viste seg som den sterkeste, og kunne løpe alene mot målstreken.

Nordisk medalje ble det likevel da islandske Baldvin Magnusson sikret bronsen. Magnus Tuv Myhre kom inn på tiden 13.59,56 - over 20 sekunder etter bestenoteringen. En liten trøst er at han så vidt ble beste norske løper, noen få tideler foran Simen Halle.

Men han la ikke skjul på at han var skuffet etter løpet. På forhånd hadde han et klart håp om medalje, men han traff ikke med dagsformen i Tallin.

Han gjorde et ærlig forsøk, men kroppen fungerte ikke ikke i 31 graders varme, og dermed røk sjansen for 21-åringen denne gangen.

Kommentarer til denne saken