Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til utegudstjenester to søndager på rad

De to neste søndagene lar vi igjen kirkerommet være ute og ønsker velkommen til gudstjenester ved Ål kirke og Tingelstad kirke.

Innsendt

Vi er inne i en krevende tid med stadige endringer i de nasjonale og lokale smitteverntiltakene. I tråd med de gjeldende nasjonale og lokale reglene, har Kirken i Gran avlyst de ordinære gudstjenestene inntil videre. Med mulighet til å samle maks 10 deltakere + medvirkende på innendørs arrangementer, blir det vanskelig å gjennomføre søndagsgudstjenestene i kirken.

Det betyr at det ikke blir noen innendørs gudstjenester i Nes eller Ål kirker til søndag 31. januar eller søndag 7. februar i Moen og Tingelstad kirker. Vi må dessverre også avlyse den tradisjonsrike kyndelsmessen i Nikolaikirken, tirsdag 2. februar.

Når vi nå ikke har anledning til å invitere folk inn i kirkene til gudstjeneste, vil vi i stedet forsøke å møtes utendørs der vi kan samle langt flere. Vi inviterer derfor til en kort utegudstjeneste, søndag 31. januar på kirkebakken ved Ål og søndag 7. februar foran Tingelstad kirke. Sammen med prestene, organisten, kirketjeneren og de andre medvirkende møtes vi til andakt, orgelmusikk, salmesang og kiming fra kirkeklokkene. Vi må ta et værforbehold, men med melding om finvær og noen kuldegrader til helga håper vi på godt med folk på kirkebakken.

Begravelser og bisettelser kan vi fortsatt gjennomføre med 50 deltakere + medvirkende med oppgaver. Det siste året har vi vært heldige og hatt mange egne dåpsgudstjenester for bare dåpsfamilien med slekt og venner, og dette kan vi fortsette med – med 10 deltakere samt medvirkende til stede.

Med begrensninger også etter 7. februar for innendørs arrangementer og gudstjenester, tenker vi at vi hver søndag vil ha en form for utendørsgudstjeneste, og utover i februar og mars har vi flere sportsgudstjenester i nærheten av skiløyper der mange av oss befinner oss i vinter!

Vi vil gjennomføre gudstjenesten på en trygg og god måte i tråd med gjeldende smittevernregler.

Kommentarer til denne saken