Ja til ungdom – og ja til kulturkort i hele Innlandet!

Lahlum og SV vil ha kulturkort i hele Innlandet

Lahlum og SV vil ha kulturkort i hele Innlandet Foto:

Av
DEL

MeningerDette er et debattinnlegg. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.2020 har vært et uvanlig krevende år for mange av innbyggerne i Innlandet. Koronakrisen rammer som andre kriser hardest de som var mest utsatt fra før. Kulturopplevelser blir for mange av dem enda viktigere lys i hverdagen under kriser, og vi i SV anser det særlig viktig at innbyggere med presset økonomi fortsatt får et fullverdig tilbud. I arbeidet med nytt årsbudsjett i Innlandet fylkeskommune går vi i SV derfor mot en rekke kuttforslag for ulike kulturaktiviteter.

LES OGSÅ: Susanne (41) fra Jaren har ikke vært nord for Tromsø. Nå blir hun ny kinosjef i Kirkenes: – Dette er drømmejobben

I en årrekke har mange barn og unge i Hedmark vært sikret kulturaktiviteter til overkommelig kostnad gjennom ordningen med kulturkort. Etter fylkessammenslåingen er det blitt et argument mot denne ordningen at den bare finnes i hedmarksdelen av fylket, og kulturkortet er av fylkesrådmannen foreslått fjernet i budsjettet for 2021.

Vi i SV anser at det er helt feil vei å gå, og vil i stedet utvide ordningen med kulturkort slik at den også omfatter opplandsdelen av fylket. Det er viktig for oss i SV å sikre inkluderende ordninger særlig for barn og unge som nå risikerer å falle utenfor fellesskapet. Det er også svært viktig for oss å holde oppe lokale kulturtilbud best mulig gjennom en krisetid som kan føre til at mange aktiviteter nedlegges. Derfor sier vi i vårt budsjettforslag ja til ungdommen, ja til kultur – og ja til kulturkort i hele Innlandet fylke!

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken

Kommentarfeltet er stengt. Det åpner igjen klokken 06:00.