OSLO: Brassfestivalen gikk av stabelen fredag og lørdag. Festivalen er to år gammel, men Jaren Hornmusikkforening deltok for første gang i år.

Oslo Brassfestival arrangeres som en todelt konkurranse. Fredag spilte Jaren et kirkemusikkpreget repertoar i Kulturkirken Jakob, og lørdag framførte de underholdningsmusikk fra scenen i Gamle Museet.

Rangering

Til sammen var det fem dommere som rangerte korpset samlet på bakgrunn av de to konkurransedagene. Korpsene var fordelt på fire divisjoner. Jaren, under ledelse av sin dirigent Howard Evans, spilte i elitedivisjonen. Der kom de på andreplass i konkurranse med seks andre korps. Det var vestlandskorpset Krohnengen som gikk av med seieren.

I hver av divisjonene ble det delt ut priser for beste instrumentgruppe. Tubagruppa og eufonium/baryton-gruppa i Jaren ble kåret til de beste i elitedivisjonen.

Fornøyde

– Oslo Brassfestival er et bra konkurransekonsept. Det er fint å kunne konkurrere over to dager, og at konkurransen innbyr til å kunne presentere et bredt sammensatt program. I motsetning til NM, der det blir bestemt et pliktnummer, står vi denne gangen fritt til å velge musikk. Det er bra. Vi er fornøyd med 2. plassen, selv om vi gjerne skulle ha slått Krohnengen, som vi slo i NM tidligere i år, sier korpsleder Jon Kristian Solberg.