Gå til sidens hovedinnhold

– Dette er litt trist

Anmelder hærverk på skole

Artikkelen er over 5 år gammel

JAREN: Rektor ved Jaren skole, Haldis Lyckander, fant ikke postkassa da hun skulle hente post første arbeidsdag etter juleferien.

– Hele postkassestativet var borte, forteller rektor.

Etter å ha gått en runde på skolen viste det seg at flere gjenstander er ødelagt eller flyttet på.

– Postkassa fant vi smadret oppe ved fotballbanen, forteller rektor.

Hun tror hærverket må ha skjedd i løpet av romjula. Elevene er orientert, og har blitt oppfordret om å melde fra dersom de vet noe. Foreløpig har ikke det ført til noe konkret.

Rundt banen henger et splitter nytt ballnett. Deler av dette er revet ned. Rektor er usikker på om det er ødelagt, eller bare revet ned.

– Det er uansett krevende for oss å få satt det opp igjen. Da må det leies lift. Er det ødelagt koster det enda mer, og de pengene har vi ikke, sier Lyckander.

Flyttet fotballmål

Hun slår fast at de som har herjet på skolen i romjula har vært driftige. To fotballmål er flyttet fra den nye kunstgressbanen og ned mot skolebygget.

– Anlegget som sto ferdig i høst har blitt så fint, og vi er svært glad for at det blir mye brukt både i skoletida og ellers. Men det er ergerlig å oppleve at det blir herjet med på denne måten, sier rektor lettere oppgitt.

Anmelder

Kommunens vaktmester var på plass mandag ettermiddag for å få på plass nytt postkassestativ og ny postkasse. Det gamle stativet ble funnet igjen i hekken hos en nabo i nærheten.

Rektor Lyckander forteller at hun har vært i kontakt med politiet som anbefaler å anmelde hærverket.

– Vi gjør det, og håper samtidig at dette ikke skjer igjen. Det er ikke noe hyggelig, slår hun fast.

Kommentarer til denne saken